avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Aprobarea de model pentru radar (cinetometru) este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Aprobarea de model pentru radar (cinetometru) este echivalentul omologarii?

Aprobarea de model pentru radar (cinetometru) reprezinta faptul ca radarul este omologat, in intelesul definitiei de la art. 6 pct. 20. "mijloc tehnic omologat si verificat metrologic - dispozitivul care stabileste concentratia de alcool in aerul expirat ori destinat masurarii vitezei;"?
Daca aprobarea de model este expirata inseamna ca mijlocul de masurare (radarul) nu mai este omologat?
Potrivit HG 1660/2005 privind aprobarea unor instructiuni de metrologie legala (I.M.L. 2-05 Aprobarea de model), art. 11 -aprobarea de model este valabila pe o perioada de maximum 10 ani. Aprobarea de model din bul de verificare metrologica pus la dispozitie de laboratorul de metrologie este din 2009 iar din lista publicata pe site BRML rezulta ca ar fi expirata.
Cu alte cuvinte, radarul nu este omologat chiar daca are verificare metrologica in termen!

Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:45, 29 Aprilie 2024
Daca nu ma insel, stiu ca se poate prelungi la cerere aceste termen, dupa expirarea celor 10 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc certificat vs. mijloc omologat si verificat metrologic; dovedirea vs. stabilirea prezentei in aer expirat a alcoolului cyan cyan art. 185 -HG 1391/2006 (1) [b]Constatarea contravenţiei de conducere[/b] a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află [b]sub influenţa ... (vezi toată discuția)
Etilotest drager 7410 Mayr Mayr etilotest marca Drager 7410 este omologat in Romania?- cum soluționeaza curtea de apel in cazul ca nu este omologat , cu aceasta motivație , un caz sub ... (vezi toată discuția)
alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)