avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune olx Am comandat un telefon prin olx, cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune olx Am comandat un telefon prin olx, cu plata ...

URGENT inselaciune olx
Am comandat un telefon prin olx, cu plata ramburs, colet cu verificare. Astazi a ajuns. Telefonul se presupunea ca este nou, pe colet scria de mana "Nu desigilati cutia telefonului", fapt care m-a indus in eroare si nu l-am mai deschis deoarece parea intr-adevar sigilat. Dupa ce l-am platit si l-am pus la incarcat, am observat nu numai ca avea ecranul zgariat, dar ca fusese si spart. M-am intors repede la curier, i-am aratat ca este teapa, a refuzat sa imi dea banii inapoi si sa il trimita retur. A spus ca tot ce poate face este sa opreasca transferul catre vanzator 3 zile, timp in care asteapta o sesizare cu un nr. inregistrat de la politie.
Am fost imediat la politie la sectia de care apartin, am facut plangere, i-am spus politistului ca vanzatorul nu raspunde la telefon, i-am comunicat ca fan curier asteapta un raspuns de la ei ca sa opreasca acest transfer pana este investigat cazul. A refuzat sa trimita mail catre Fan pe motiv ca nr. de inregistrare al plangerii se obtine DUPA ce se intoarce de la parchet. Practic nu mi-a dat nicio dovada ca am depus vreo plangere pentru inselaciune, am doar un bon de ordine de la ghiseu. Ce se poate face in aceasta situatie? Chiar nu se poate opri un transfer dupa ce s-a facut plangerea? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@curatedby. Daca ne uitam pe site-ul fancourier, la livrare cu verificare colet, obsevam ca, in opinia mea, ar trebui sa putem tine in mina si examina vizual fara folosire obiectul in cauza si nu ambalajul acestuia care poate contine orice smartphone in el. Daca nu se pot face operatiunile de mai sus mai safe este retur si gata. In cazul dumneavoastra cred ca va fi greu si neeconomic sa dovediti ca obiectul avea vicii. Totusi intelegindu-va frustrarea, va doresc succes!
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
ibn, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu ați înercați să rezolvați problema prin OLX? Am văzut că au opțiune de retur fără să consulte expeditorul și iau banii înapoi automat de la vânzător în acest caz. Desigur, doar dacă vânzarea și expedierea s-a făcut prin OLX și nu în afara site-ului. Cam așa e și la emag.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
POMPILLIA, utilizator
Buna ziua,

Puteti incerca sa transati aceasta problema pe cale amiabila, sa inaintati o notificare, prin avocat, cu mentiunea ca, in cazul in care nu se va rezolva amiabil aceasta chestiune, va veti adresa instantei de judecata, solicitand cheltuieli de judecata, cat si daune-interese , pentru prejudiciul cauzat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumpărat de pe olx un telefon care nu corespunde cu ce a fost pe site, iar vânzătorul dă vina pe curier. vreau să fac plângere penală, am șanse de câștig? MelindaT89 MelindaT89 Buna, Am achizitionat zilele trecute un telefon de pe Olx,dupa ce am vazut poze cu telefonul,am primit prin internet factura de achizitie,am fost asigurata ca ... (vezi toată discuția)
Am vandut un telefon nou, sigilat, online, si am plangere la politie... dan051980 dan051980 Am vandut un telefon nou,sigilat,cu garantie internationala, pe olx cu trimitere colet cu deschidere si verificare Coletul a fost trimis sigilat, evident ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)