avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am un credit de consum cu ipoteca iar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am un credit de consum cu ipoteca iar apartamentul ...

Buna ziua, am un credit de consum cu ipoteca iar apartamentul ipotecat este asigurat de banca in fiecare an. In iunie anul trecut, am descoperit printr-un prieten ca in baie exista o inundatie de la vecinul de deasupra, noi nemailocuind in tara de cativa ani. Dupa ce am anuntat banca si am facut demersurile necesare la asigurare pt a ne ajuta cu reparatia, raspunsul lor este negativ. Ni se comunica ca aceasta avarie a avut loc in 2022 si ca reparatia nu poate fi efectuata in baza politei din 2023-2024. Insa apartamentul este asigurat in fiecare an, polita se reinnoieste prin banca, va rog sa imi spuneti daca putem face reparatiile prin firma de asigurare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 19:35, 29 Aprilie 2024
Cititi conditiile din polita de asigurare. In cazul meu de exemplu, in polite am mentiunea ca trebuie sa notific societatea de asigurare intr-un anumit numar de zile de la producerea unui eveniment asigurat. Si asta e valabil pentru orice asigurare, nu numai casa.

Daca in polita este trecuta aceasta obligatie si dauna s-a produs in 2022 nu mai aveti cum sa o reparati pe asigurare.

Asigurarea acopera riscul unor daune produse in perioada de valabilitate a politei. Chiar daca aveti o noua polita, aceasta reprezinta un nou contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Asigurare imobil ipotecat 33tina 33tina Credit anul 1997, imobil ipotecat, polita de asigurare complexa a locuintei ( flexa + clauze aditionale), cesionata in favoarea creditorului. Locuinta este ... (vezi toată discuția)
Apartamente cu polita de asigurare cocos 44 cocos 44 Apartamentul meu este asigurat prin polita la una din firmele existente;din pacate, in ultimii ani am suferit mai multe inundatii de la apartamentele ... (vezi toată discuția)