avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vreau sa incep o fundatie non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vreau sa incep o fundatie non profit

Vreau sa incep o fundatie non profit insa am inteles ca e nevoie de acte. Stiu in ce constau dar vroiam sa stiu daca as putea incepe actiunile fundatiei tip strangere de cadouri pentru copii din zone defavorizate, fara acele acte
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:03, 9 Mai 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adica ne intrebati daca puteti ignora dispozitiile legale privitor al infiintarea si functionarea unei fundatii pentru ca aveti de gand sa faceti o fundatie candva, in viitor? NU, nu puteti face niici un fel de strangere de cadouri sau fonduri in numele unei fundatii inexistente. Puteti face insa orice fel de acte caritabile in numele d-voastra personal.
Un ONG poate activa si fara personalitate juridica dar pentru chestiuni fara aspect patrimonial. Colectarea de cadouri si donarea lor sunt operatiuni cu caracter patrimonial deci ca sa fie facute in numele fundatiei ea trebuie sa aiba capacitate juridica. O fundatie in curs de infiintare, care nu are inca personalitate juridica, poate incheia totusi unele acte juridice in virtutea asa-zisei "capacitati anticipate" dar numai actele necesare obtinerii personalitatii juridice ( ex. sa isi faca contract de comodat sau inchiriere pt sediu, contract de asistenta juridica pe infiintare etc.). Ce vizati Dvs. nu este necesar pentru obtinerea personalitatii juridice, deci NU poate sa fie facut de fundatiei sau in numele ei cat timp ea nu are inca personalitate juridica. Ramane sa faceti asta "pe persoana fizica" deocamdata, cum vi s-a sugerat, fara sa mentionati viitoarea fundatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare asociatie non-profit DreeaA DreeaA Buna ziua, Nici macar nu stiu cum sa formulez ca sa exprim cat mai clar asa ca o sa fiu directa si sincera. Am o frumusete de forma de cancer si nu mai ... (vezi toată discuția)
Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)