avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Am cumparat o masina anul trecut in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Am cumparat o masina anul trecut in octombrie, masina ...

Buna ziua! Am cumparat o masina anul trecut in octombrie, masina a fost inregistrata la primarie. Nu am ajuns inca la DRPCIV pentru inmatricularea propriu-zisa. Are cineva idee daca platesc ceva amenda ca am "intarziat" cu inmatricularea masinii? Stie cineva daca merge inmatriculata masina pe ILFOV cu 1 luna de asigurare sau trebuie minim 6 luni? Va multumesc pentru un eventual raspuns!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:13, 7 Mai 2024
Da, cei de la DRPCIV pot da amenda, însă, asa cum am zis anterior, cazul cel mai grav, circulația cu înmatricularea suspendata încalcă art. 334 cod penal.

Asa că, puteți sa vă faceți dosarul de inmatriculare, dacă nu circulați cu ea și sa-l depuneți la DRPCIV, nu riscați decât jumate din minimul amenzii. :)
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
latka, utilizator
Vedeți intai care e diferența de preț, nici nu știu daca mai poți face pe o luna, cand am vrut sa fac pentru 2, 3, costă cât pt un an.
Oricum nu cred ca are a face, asigurata sa fie.
As apela la un birou de acte auto, mergeti acolo vizavi și va rezolva ei.
Nicidecum nu indemn sa mearga cu ea pt ca asa cum am zis, amenda e mare, ramane și fără certificat, dar ce zic e ca nu e penal, nu echivalează cu punerea în circulatie a unui vehicul neînmatriculat.

Asa susține și drpciv pe site-ul sau și alțiicare se pricep, pe alte situri.

"În conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completărle ulterioare, la art. 6, după punctul 29, a fost introdus un nou puncte, care menționează următoarele: suspendarea înmatriculării – operaţiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public.

Trebuie să știi că această operaţiune nu este echivalentă cu radierea automobilului. Înmatricularea va rămâne valabilă, însă maşina nu va mai putea fi folosită până în clipa în care nu se va rezolva motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării înmatriculării.

Astfel, șoferul în cauză va primi între 9 și 20 de puncte de amendă, ceea ce înseamnă o amendă cuprinsă între 1.305 și 2900 de lei.

De asemenea, i se va reține certificatul de înmatriculare și i se vor reține plăcuțele cu numerele de înmatriculare. Cu alte cuvinte, șoferul respectiv nu va mai putea circula cu automobilul. Agentul constatator îi va elibera o dovadă, însă fără drept de a conduce.

[ link extern ] /

www.avocatnet.ro/articol_605...

[ link extern ]

latka a scris:

Da, cei de la DRPCIV pot da amenda, însă, asa cum am zis anterior, cazul cel mai grav, circulația cu înmatricularea suspendata încalcă art. 334 cod penal.



Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
gi-jane2, moderator
Art. 334 din codul penal considera ca infracțiune și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.
Dacă înmatricularea e suspendată, inseamna ca acel autovehicul nu are inmatriculare.

La fel e si cu permisul de conducere, dacă ai permisul suspendat și conduci un autovehicul , comiți o infracțiune.
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
latka, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa le ziceti și celor de la drpciv ca ei nu știu asta :) ,ei susțin ca e contravenție, ce fraieri!

A, și celei ce a scris articolul pe avocat net, sa ii ziceti ca e greșit.
"Important de știut este că suspendarea înmatriculării nu este echivalentă cu radierea din circulație a vehiculului, însă șoferii care circulă cu vehiculele ale căror înmatriculare a fost suspendată riscă să fie sancționați. 

Mai precis, șoferii riscă între nouă și 20 de puncte-amendă, echivalentul a 1.305 lei, respectiv 2.900 lei. 

Mai mult decât atât, potrivit Codului rutier, dacă înmatricularea vehiculului este suspendată, poliția rutieră poate reține certificatul de înmatriculare sau înregistrare a mașinii ori dovada înlocuitoare a acestuia."

"Dacă înmatricularea e suspendată, inseamna ca acel autovehicul nu are inmatriculare."
Fals!
Ultima modificare: Luni, 6 Mai 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Circulatie itp expirat Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! As dori sa stiu daca se face dosar penal pentru circulatia cu o masina cu inmatricularea suspendata din cauza de ITP expirat. Daca da, cui ma ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina ... Roob Roob Am cumpărat o mașină second hand este înmatriculata mașina da nu pe numele meu și o am de 4 luni daca mă duc să o înmatriculez acum se întâmplă ceva (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am nevoie din sprijin și sfat din partea dumneavoastră.probkema ... Cristian Petrache Cristian Petrache Bună ziua ! Am nevoie din sprijin și sfat din partea Dumneavoastră.Probkema este următoarea:Am cumpărat o mașină De la un Domn care a adus o din ... (vezi toată discuția)