avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de nevoi personale, 150lei/luna, a elevilor ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de nevoi personale, 150lei/luna, a elevilor cu CES(cerinte ...

Alocatia de nevoi personale, 150lei/luna, a elevilor cu CES(cerinte educationale speciale - certificat de orientare școlară)
Pe lângă alocațiile de hrana și cazarmament, un preșcolar cu CES din învățământul de masa are dreptul și la cei 150 lei, bani pentru nevoi personale (conform art 129 alin (7) din Legea 272/2004) dar cei din unitățile de învățământ, unde se depun cererile pentru aceste drepturi, fac referire doar la legea 198/2023 art.70 alin(5) lit.b) în care sunt prevazute doar alocațiile de hrana și cazarmament . Întrebarea mea este: ce instituție este responsabila pentru preluarea cererii de acordare a alocației de nevoi personale și inclusiv...virarea sumei de 150lei/luna?
Cel mai recent răspuns: Drim , utilizator 17:00, 9 Mai 2024
Adresati-va la direcția generală de asistență socială și protecția copilului
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru sfat.
Pana primesc răspunsul de la ei, poate mai au altii răspunsuri oficiale si vor sa le posteze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile financiare ale elevilor cu ces pe lângă alocația ... vasea_13 vasea_13 Drepturile financiare ale elevilor cu CES Pe lângă alocația de hrana și cazarmament, un preșcolar cu CES și încadrat în grad de handicap, are dreptul ... (vezi toată discuția)
Drepturi pentru copil cu handicap edelweiss67 edelweiss67 In masura in care se poate va rog din suflet.... spuneti-mi de ce drepturi beneficiaza un copil de 11 ani cu autism infantil, retrad grav si epilepsie, inscris ... (vezi toată discuția)
Sumele alocate pt copii din scolile speciale victor sorin victor sorin Buna ziua , Care sint normele ce privesc cuantumul sumeleor pt copi cu nevoi speciale si invata in scoli speciale ? Respectiv sumele pt hrana , rechizite etc ... (vezi toată discuția)