avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pentru estimatul de anul trecut se ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pentru estimatul de anul trecut se recalculeaza in baza declaratiei de venit realizat de anul acesta?

Buna ziua! In 2023 am asteptat pana in ultimul moment ca firma pe care o am in chirie sa plateasca restantele, dar nu s-a intamplat asa. Acum, vreau sa completez declararia 212 cu bifa de rectificare pe venitul obtinut, pentru ca a fost mai mic decat cel estimat. Pana pe 25 mai anul acesta, trebuie sa platesc impozitul conform estimatului de anul trecut, sau se va recalcula in zilele urmatoare, pana pe 25, conform declaratiei de acum?
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 01:02, 9 Mai 2024
Impozitul la chirii e datorat INDIFERENT daca chiria a fost incasata sau nu.
Puteti recalcula impozitul doar daca chiriasul a plecat eventual si ati incetat contractul de inchiriere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)
Restante venituri din chirii, declaratia unica Alex- Alex- Buna ziua, Am un contract de inchiriere intre mine si un SRL, datat din 2018 si care are un termen de 3 ani. Suma chiriei lunara este stabilita in Euro, ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)