avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Doresc sa finalizez actele de mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Doresc sa finalizez actele de mostenire pentru un ...

Buna ziua.
Doresc sa finalizez actele de mostenire pentru un teren dar m-am lovit de urmatoarea problema. Terenul este pe numele mamei mele, care a divortat de tatal meu acum 30 de ani. La acea vreme, mama a platit suma de bani care a trebuit pentru a pastra ea casa si terenul, dar nu a pastrat chitantele. Intre timp, tatal meu care a decedat de curand, s-a recasatorit.
Am avut programat un termen de judecata pentru prescriptia deciziei de atunci, dar judecatoarea doreste sa fie prezenta si a doua sotie a tatului. Cum pot proceda ca aceasta sa nu aiba pretentii la mostenire, din moment ce nu am chitanetele pentru plata facuta de mama. Mentionez ca a doua sotie tocmai a facut succesiunea, anlm primit citatie sa ma prezint dar nu m-am prezentat din moment ce nu am nici o treaba cu mostenirea lor si nici cu ei
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:57, 9 Mai 2024
Buna ziua, trebuie vazute actele dosarului in care va judecati pentru prescriptia sultei. Este important de stiut cand a intervenit prescriptia si cand s-a recasatorit tatal dvs., in functie de aceste coordonate, trebuie sa va aparati in proces. Daca instanta a introdus-o in cauza pe actuala sotie, nu puteti decat sa va aparati in functie de actele dosarului si de pozitia acesteia fata de cererea dvs. Fara un studiu al actelor, nimeni nu va poate da un raspuns sigur pentru ca depinde de foarte multe circumstante. Este indicat sa va prezentati la orice proces in care sunteti citat, eventual prin avocat daca nu va descurcati, in caz contrar s-ar putea sa aveti mai mult de pierdut decat de castigat.
Vorbiti cu un avocat daca nu aveti unul in dosar. Oricum, daca dv. nu ati ajutat-o pe sotie, greu sa va ajute ea pe dv. Negociati cu aceasta acum, repede, daca mai este succesiunea pe rolul cuiva. Nu lasati timpul sa treaca.
Cu succesiunea aveti treaba, ca era tatal dv., erati rezervatar. Dar daca nu o vreti, repet, vorbiti cu un avocat sa negociati cu ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune sorina-sorina sorina-sorina tata, mama, 2 copii majori si un apartament; parintii au divortat, mama a murit fara sa deschida partaj; copiii n-au facut succesiunea.; tata s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)
Act de donatie nicole852107 nicole852107 BUNA ZIUA.AM SI EU O POBLEMA LA CARE NU GASESC UN RASPUNS CONCRET.TATAL MEU A DONAT PARTEA LUI INTREAGA DE TEREN UNUI VERISOR,ASADAR EL STA IN CURTE CU ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.am o întrebare vă rog ptr.un avocat specialist in ... Iorga Niculai Iorga Niculai Bună ziua.Am o întrebare vă rog ptr.un avocat specialist in drept civil.Mama mea este unica moștenitoare după bunicii mei și tatăl meu vitreg.Eu Sint ... (vezi toată discuția)