avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 360/2023 articolul 3 litera k) perioade ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 360/2023 articolul 3 litera k) perioade necontributive ...

Legea 360/2023 articolul 3 litera k) perioade necontributive - perioadele recunoscute ca vechime în muncă sau, după caz, ca stagiu de cotizare în baza unor acte normative specifice care vizează anumite categorii de persoane, pentru care nu există obligația plății contribuțiilor de asigurări sociale, dacă persoana a fost asigurată în sistemul public;


La ce perioade se refera?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 20 Mai 2024
Ii puteti obliga doar prin instanta sa va raspunda.
Dar este normal sa îmi pot clarifica nelămuririle legate de buletinul de calcul, sau ma lămuresc câte sunt stagiile de cotizare contributive sau necontributive doar prin instanta. ?Instantele de judecata ar trebui sa clarifice divergente nu neclaritatile.
Mie îmi răspund tot timpul.
Instantele de judecata pot clarifica si neclaritatile ..de exemplu, ICCJ Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Solicitati , totusi, un punct de vedere si celor de la Ministerul Muncii.
[ link extern ]
Mulțumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Cum îmi pot afla stagiul contributiv pentru a putea calcula ... goplanet goplanet Cum îmi pot afla stagiul contributiv pentru a putea calcula dacă am cei w5 ani necesari pentru ieșirea la pensie. Nu sunt lămurit dacă concediul medical ... (vezi toată discuția)
Prin ordonanta de urgenta 49/2001 se modifica legea 19/2000, ... goplanet goplanet prin Ordonanta de urgenta 49/2001 se modifica legea 19/2000, articolul 38 si alin 4 devine - Perioadele asimilate prevazute la alin 1 se valorifica pentru ... (vezi toată discuția)
Concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada octombrie 2002 - septembrie 2003 constituie vechime în muncă conform ultimelor reglementari bejenarv bejenarv Va rog sa-mi raspunde-ti daca, concediul pentru creşterea copilului acordat în perioada octombrie 2002 - septembrie 2003 constituie vechime în muncă si se ... (vezi toată discuția)