avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara. Am o speță scurtă,poate ma poate ajuta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara. Am o speță scurtă,poate ma poate ajuta cineva.Recurentul ...

Bună seara. Am o speță scurtă,poate ma poate ajuta cineva.Recurentul introduce recurs la Curtea de Apel, secția de contencios administrativ și fiscal,solicitând casarea hotărârii date în prima instanță de Tribunal, invocând art.488 pct.3 Cod proced.civ.,mai precis excepția de necompetență materială, susținând că cererea sa trebuia să fie judecată în primă instanță de către Curtea de Apel, dat fiind pârâtul în această cauză care este Poșta Română. Problema este că recurentul o califică în mod eronat ca fiind autoritate publică centrală, ceea ce duce la convingerea acestuia că era competentă Curtea de Apel. Poșta Română este de fapt societate comercială națională de interes public. Obiectul cauzei este Comunicarea de informații de interes public (Legea 554/2001).Întrebarea mea este care era instanța competentă să judece în primă instanță, tribunalul sau Curtea de Apel ? Si ce secție, cea de contencios administrativ, cea comercială sau cea civilă?
Mulțumesc mult pentru eventuale răspunsuri.Seară frumoasă!
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2024
Diana _Iris07, utilizator
Cel mai recent răspuns: Diana _Iris07 , utilizator 09:43, 12 Mai 2024
În cazul în care o persoana se considera vătămată în drepturile sale, prevăzute in Legea 544/2001, aceasta poate face plângere la secția de contencios administrativ a tribunalului în a carei raza teritorială domiciliază sau în a carei raza teritorială se afla sediul autorității ori al instituției publice.

In speta, Tribunalul este prima instanta.
Ultima modificare: Duminică, 12 Mai 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc mult de tot pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinare de competenta ContSters42601 ContSters42601 Asa cum scrie Legea contenciosului administrativ si legea accesului la informatii ,plingerile petentilor ale caror drepturi se incalca se depun la instanta de ... (vezi toată discuția)
Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Cer informatii interes public casei de pensii la as sau contencios?? aidu aidu Am formulat o intrebare, pe situl casei de pensii, https://www.cnpp.ro/web/guest/intreaba-un-consultant Respectiv i-am intrebat, la modul general, cum pot sa ... (vezi toată discuția)