avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Persoana Juridica neplatitoare de TVA achizitoneaza un ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Persoana Juridica neplatitoare de TVA achizitoneaza un imobil ...

Persoana Juridica neplatitoare de TVA achizitoneaza un imobil de la PF fara TVA. La revanzarea imobilului daca pragul de 60000Euro cifra de afaceri este depasit se plateste automat TVA de 19% la vanzare si se aplica si la suma vanzarii?
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
zsolt88, utilizator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 21:21, 13 Mai 2024
la vanzare daca se depaseste plafonul de 300.000 lei nu platiti TVA . Doar dupa ce va inregistrati , de la viitoarele tranzactii se va plati TVA.
Multumesc pentru raspuns.

Este cumva ART 310 o situatie in cazul in care operatiunea este accesoriu la ativitatea principala si suma de 300 000 lei s-ar lua in considerare la cifra de afacere ce ar aduce la aplicarea TVA.

ART. 310 - Regimul special de scutire pentru întreprinderile mici

(1) Persoana impozabilă stabilită în România conform art. 266 alin. (2) lit. a), a cărei cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 88.500 euro, al cărui echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării şi se rotunjeşte la următoarea mie, respectiv 300.000 lei, poate aplica scutirea de taxă, denumită în continuare regim special de scutire, pentru operaţiunile prevăzute la art. 268 alin. (1), cu excepţia livrărilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 294 alin. (2) lit. b).



2) Cifra de afaceri care serveşte drept referinţă pentru aplicarea alin. (1) este constituită din valoarea totală, exclusiv taxa în situaţia persoanelor impozabile care solicită scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii efectuate de persoana impozabilă în cursul unui an calendaristic, taxabile sau, după caz, care ar fi taxabile dacă nu ar fi desfăşurate de o mică întreprindere, a operaţiunilor rezultate din activităţi economice pentru care locul livrării/prestării se consideră ca fiind în străinătate, dacă taxa ar fi deductibilă, în cazul în care aceste operaţiuni ar fi fost realizate în România conform art. 297 alin. (4) lit.
b), a operaţiunilor scutite cu drept de deducere şi, dacă nu sunt accesorii activităţii principale, a operaţiunilor scutite fără drept de deducere prevăzute la art. 292 alin. (2) lit. a), b), e) şi f).
Prin excepţie, nu se cuprind în cifra de afaceri prevăzută la alin. (1), dacă sunt accesorii activităţii principale, livrările de active fixe corporale, astfel cum sunt definite la art. 266 alin. (1) pct. 3, şi livrările de active necorporale, efectuate de persoana impozabilă.
Da vanzarea imobilului intra la plafonul de 300.000 lei
Multumesc.

Deci daca se plateste tva la vanzare atunci ar fi mai efficient sa se cumpere imobilul initial cu deducere de tva
Da e de recomandat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmare a depasirii plafonului de tva intra la platitor de tva sau intra in sfera de scutiri pe tva? dialorega dialorega Buna seara, Un PFA al carui titular persoana fizica de profesie medic anestezist cu contract de prestari servicii incheiat cu spital si clinica privata ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul la tva ConsultingTrading ConsultingTrading O societate comerciala platitoare de impozit pe venit neinregistrata in scopuri de TVA are venituri pana la 31.01.2017 in suma de 7.000 lei. In luna febr 2017 ... (vezi toată discuția)
Plafonul de tva de 300.000 lei se referă doar la incasari? eduard56463 eduard56463 Plafonul de tva de 300.000 Lei se referă doar la incasari? adica ce am facturat si încasat? sau si la banii cheltuiți pt desfășurarea activității ( ... (vezi toată discuția)