avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am si eu o situatie, am achizitionat in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am si eu o situatie, am achizitionat in 2021, de la ...

Buna ziua,
am si eu o situatie, am achizitionat in 2021, de la o firma din Austria, prin Contract de vanzare-cumpararea cu rezerva dreptului de proprietate, o semiremorca, si un camion achitand un avans total de 11700 EUR, si apoi rate lunare in valoare totala de 1480 EUR pe luna, Camionul si semiremorca fiind inmatriculate legal in RO pe numele societatii mele din Romania, conform Facturilor de achizitie si a documentelor de proprietate, pana in OCT 2023, cand camionul si semiremorca a fost opritein trafic, ATENTIE, nu de politie ci direct de executorul judecatoresc, care a incredintat ansamblul unei persoane, care, pur si simplu, s-a urcat la volan si a plecat cu camionul si semiremorca pe roti, fara proces verval, fara sigiliu, mai mult decat atat, in Dec 2023 s-a efectuat ITP si la Cap Tractor si la Semiremorca si au fost scoase din tara, PE ROTI, si duse in Austria, unde au fost deja vandute...
Intrebarile mele sunt:
1. Daca executarea a fost procedural legala?
2. Ce risca cel care a condus un Autocamion pe drumurile publice fara a avea relatie contractuala cu compania detinatoare?
3. Cum pot scoate de la Impozit, cum pot radia acele vehicule?
4. Nu cumva retinerea abuziva a placutelor de inmatriculare (tablele), certificatul de inmatriculare si CIV (hartiile) nu constitui furt, art.228? Precum si a Combustibilului din rezervoare care era de aproximativ 1000 Litri Diesel?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
EUROTRANSTRUCK, utilizator
Cel mai recent răspuns: EUROTRANSTRUCK , utilizator 03:57, 16 Mai 2024
Ceva lipsește din povestea dumneavoastră. Executările silite presupun existența unui titlu executoriu și întocmirea unor acte.
Buna ziua,
Exista o incuvintare emisa de Judecatorie, insa Contestata pentru ca a fost obtinuta in urma prezentarii de catrw executor ca fiind contracte de leasing, in acest fel influențând in mod voit decizia instanței.

Pana la soluționarea contestației care inca nu a primit termen, ma intereseaza cat de legal este modul de a se retine documentele mele si plăcuțele, si faptul de a se plimba terțe persoane cu camionul meu prin Europa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reținere talon pt caroserie deteriorata Alina Tudose 1 Alina Tudose 1 Bună dimineața, Am rămas fără talon din cauza unor “elemente de caroserie vizibil corodate”., fapta prevăzută la Art. 99/1/18 din OUG ... (vezi toată discuția)
Cum vi se pare decizia cjue de obligativitate a deținerii rca, chiar dacă vehiculul nu este folosit și este parcat pe o proprietate privată? latka latka Cum vi se pare decizia CJUE de obligativitate a detinerii RCA, chiar daca vehicolul nu este folosit si este parcat pe o proprietate privata ?Cred ca aproape ... (vezi toată discuția)