avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt in calitate de parat in proces de divort. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt in calitate de parat in proces de divort. Reclamantul a ...

Sunt in calitate de parat in proces de divort. Reclamantul a propus un program de vizitare a copilului, iar eu, in intampinare, sunt partial de acord cu el. Am propus mici modificari. Poate el, reclamantul, in raspunsul la intampinare, sa vina cu un cu totul alt program, de care eu sa nu stiu? Din cate am inteles, eu nu pot vedea raspunsul lui la intampinare ( ar insemna sa batem pasul pe loc, contrandu-ne la nesfarsit prin hartii). Desigur, ultimul cuvant e al Instantei, dar as vrea sa stiu daca se practica aceasta schimbare si ras-schimbare a cererilor sau capetelor de cerere din chemarea in judecata? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
Monamonicam, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur ca poate schimba programul cerut si asta se poate face chiar in timpul judecatii pentru ca ceea ce conteaza este interesul minorului. Cauzele in care se judeca programul fiecaruia dintre parinti cu copilul lor minor nu sunt cauze civile in care reclamantul cere ca paratul sa faca, sa nu faca sau sa-i dea ceva ci cauze in care se stabileste interesul minorului si modalitatile prin care acesta poate fi cel mai bine ocrotit. Asadar vazand propunerile facute de parinti si probele administrate judecatorul hotaraste programul in interesul minorului.
În aceste procese instantele cam fac ce le taie capul...căci nimeni nu le poate tăia capul prin căi juridice.
În rest, haosul este total în aceste procese și nici judecatorii colegi nu pot ghici ce ar hotara judecatorul cauzei...

Orice este posibil în aceste procese.

Tehnica dreptului este irelevanta în aceste procese...în opinia instanțelor...din acest domeniu de drept...

București 2024
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
...căci nimeni nu le poate tăia capul prin căi juridice.
București 2024

Am doua intrebari, maestre: 1. Ce este taiatul capului prin cai juridice? 2. De ce scrieti la sfarsitul fiecarei postari anul si localitatea?
Si un raspuns. Cauzele in care se dispune privitor la domiciliul minorului si programul parintelui nerezident cu copilul sau sunt destul de previzibile. Eu zic ca sunt cele mai previzibile dintre cauzele civile. In peste 80% din cauze domiciliul copilului este la mama iar programul imparte egal si alternativ intre parintii minorului weekendurile, vacantele scolare si sarbatorile legale. Adica din 365 de zile dintr-un an copilul sta cu parintele la care are domiciliul cam 247 de zile si la parintele nerezident cam 118 zile. Adica un procent de 67% din timp la parintele rezident, respectiv 23% la celalalt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model intimpinare Ionutzzz7i88 Ionutzzz7i88 Ma poate ajuta cineva cu un model intimpinare cerere de chemare in judecata pentru incredintare minor? (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului minorului AlexandraLupu AlexandraLupu Buna dimineata, in urma cu cateva luni l-am chemat din nou pe tatal biologic al fetitei mele in instanta deorece nu aveam cum sa preiau legatura cu el si nici ... (vezi toată discuția)
Speta marianamirela marianamirela A.B. a chemat în judecată pe soţia sa, X.Y pentru a stabili zilele şi orele în care reclamantul să aibă legături cu minorul C.D., cu dreptul de a lua ... (vezi toată discuția)