avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sunt casatorita in Franta iar casatoria a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sunt casatorita in Franta iar casatoria a fost transcrisa ...

Buna ziua, sunt casatorita in Franta iar casatoria a fost transcrisa si in Romania. Urmeaza sa se pronunte divortul in Franta. Care este procedura pentru a transcrie/obtine divortul in Romania? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți nevoie de certificatul european de divorţ prin completarea anexei I la Regulamentul (CE) 2.201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003. După ce obțineți divorțul în Franța cereți instanței sau instituției în fata căreia se face divorțul sa va completeze acel certificat.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentul (ce) nr. 2201/2003 al consiliului din 27 noiembrie 2003 Martin_ Martin_ [b]O Instanța judecătorească poate refuza eliberarea certificatelor prevazute in REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 AL CONSILIULUI din 27 noiembrie 2003 - ... (vezi toată discuția)
Divort in grecia ContSters113773 ContSters113773 sunt casatorita in grecia dar casatoria nu am transcriso si in romania,am un copil acum vreau sa divortez si imi doresc copilul,el la fel isi doreste sa ramana ... (vezi toată discuția)
Hotarirea judecatoreasca data de alta tara e echivalenta in rominia? moraru camelia moraru camelia divortul a fost facut acolo unde s-a incheiat si casatoria(in afara ROMINIEI).detinind ambii dubla cetatenie,daca fac transcrierea la certificatul de divort in ... (vezi toată discuția)