avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie (romanca cu un albanez)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie (romanca cu un albanez)

v-as ruga sa-mi raspundeti la o intrebare: daca o romanca se casatoreste cu un cetatean strain, pe teritoriul tarii noastre, cat trebuie sa astepte cetateanul strain pentru elberarea pasaportului romanesc? multumesc!
ca i se poata face pasaport nu este suficient sa prezinte certificatul de casatorie
mai trebuiesc facute alte demersuri si prezentate mai multe acte
Nu o sa obtina pasaport romanesc, decat daca solicita si obtine cetatenie romana.
Procedeul de obtinere a cetateniei romane poate dura si 15-20 de ani. Nu va garanteaza nimeni ca e si posibil. Poate sa i se si respinga cererea.

Dar, in urma casatoriei cu un cetatean roman, cetateanul nonUE poate primi o viza pe 5 ani ( care se poate reinnoi), cu ajutorul careia poate domicilia in Romania si calatori in spatiul UE impreuna cu sotia.
Puteti consulta si site-ul Oficiului Roman pt Imigrari: www.ori.mai.gov.ro
in primul rand trebuie sa ceara cetatenie romana.
dupa care poate solicita pasaport.
sotul albanez vrea pasaport romanesc atata timp cat inca nici nu are cetatenia romana? il va obtine la calendele grecesti atata vreme cat nu are mai intai cetatenia romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere pasaportului romanesc de catre un cetatean tunisian corina_mg corina_mg Dupa casatoria unui cetatean tunisian cu o romanca acesta isi poate face pasaport romanesc sau nu?dupa casatorie acesta poate circula in europa? (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspunde-ti la intrebare denush denush imi spune-ti va rog ce probleme o sa am in cazul in care eu ma aflu in Romania si am viza expirata (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)