avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident - cine este vinovat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident - cine este vinovat?

Am si eu o intrebare in legatura cu un accident..ieri am fost implicat intr-un accident de masina veneam dinspre giurgiu spre bucuresti pe DN eram pe banda a doua afara ningea pe cealalta banda adica prima banda aveam in fata o dacie logan la circa 50-60 m dintr-o data a venit o rafala de vand care a spulberat zapada avand vizibilitatea redusa am inceput sa reduc din viteza dintr-o data loganul din fata mea adica cel de pe prima banda a acrosat o duna de zapada dupa marginea drumului din ce cauza nu stiu poate ca nici el nu mai avea vizibilitate si a inceput sa se rasuceasca cu masina in fata mea asezandu-ze de-a curmezisul si pe banda mea am incercat sa il evit cat am putut dar l-am acrosat cu partea dreapta fata a masinii in partea lateral dreapta a barii din spate si aripa spate a loganului....in cazul asta am o intrebare cine este vinovat??? puteti trimite mail si pe costy_crc@yahoo.com Cu respect
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2010
costincristea, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 11:53, 9 Februarie 2010
Din punct de vedere strict teoretico-juridic, cred ca ambii soferi pot invoca, pentru inlaturarea raspunderii contraventionale, cazul fortuit. In aceasta situatie, pur teoretica si posibila numai daca si agentii constatatori (al politiei sau al firmelor de asigurari, ori ai ambelor, dupa caz), luind in considerare acest aspect si acordul partilor asupra acestuia, vor face acest gen de constatare. In situatia mentionata, raspunderea pentru pagubele pricinuite fiecaruia dintre vehicule apartine conducatorului vehiculului respectiv, care poate suporta paguba sa.
In orice alta situatie privind stabilirea vinovatieie, paguba trebuie suportata de catre cel vinovat, iar daca modul de stabilire a vinovatiei nu este acceptat, se poate recurge la instanta de judecata si se poate invoca ceea ce am aratat.
Acesta este punctul meu de vedere.
Succes!
va multumesc pentru raspuns am pus aceasta intrebare pentru ca eu am fost cel vinovat din punctul de vedere al politistilor defapt singurul vinovat..mi-am dat seama ca este ceva necurat pentru ca inaintea noastra ajunsese un domn care din sursele martorilor vorbise cu cei care urmau sa investigheze cazul....am vorbit cu foarte multa lume care mi-au confirmat ca sunt nevinovat ceea ce sunt convins si eu....va multumesc din suflet
De acord in totalitate cu distinsul dn.consilier Zaharia,mai ales,ca cel putin in la prima vedere,ambii nu ati adaptat nici viteza de drum la conditiile carosabilului si la cele meteorologice,dar nici manvrele ulterioare pe care fiecare le-ati facut.
Nu are cum sa va invinovateasca, daca dvs nu cereti o expertiza intr-un proces civil. Nu declarati ce vor politisti, nici nu semnati, luati legatura cu un avocat.
Se merge pe 2 ipoteze aici: ori nu avea RCA, ori nu are Casco.
Sa intervi pe langa cineva in situatia asta, e dea dreptul o tampenie. Nu esti barbat
Dupa minimele mele cunostinte juridice nu cred ca este vorba de un caz fortuit. Duna de zapada a existat. Autoturismul dacia logan a intrat in respectiva duna datorita faptului ca viteza de deplasare nu a fost corelata cu conditiile de drum. Faptul ca autoturismul s-a rasucit pe drum denota inca odata ca viteza acestuia era superiora celei corespunzatoare conditiilor meteorologice.
Dvs. nu puteti avea vreo vina intrucat celalalt autoturism a aparut brusc in fata dvs.
dupa opinia mea vina apartine in exclusivitate conducatorului autoturismului dacia logan
Numai bine va doresc!!!

Alte discuții în legătură

Contestatie pv - vinovat legal? cu moralitatea cum ramane? bibamania1981 bibamania1981 Buna ziua, Am nevoie rapid de un sfat referitor la urmatoarea situatie. Conduceam pe A1, banda II, cu viteza legala. Din spate mi-a facut semnale luminoase ... (vezi toată discuția)
Subiect: accident auto - cine este vinovat? florin1973 florin1973 Am si eu o intrebare in legatura cu un accident...pe 28.01.2010 am fost implicat intr-un accident de circulatie.Ma aflam pe un drum cu o singura banda de ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)