avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale peocentul de penalizari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

peocentul de penalizari

eu sunt in situatia in care semnez un contract cu o primarie.eu sunt o societate comerciala si nu stiu cat este procentul maxim de penalizari pe care pot sa-l cer in cazul in care nu isi respecta obligatiile contractuale.va rog sa-mi spuneti legea si art. respectiv.multumesc!
Cel mai recent răspuns: julien_slbz , utilizator 08:29, 1 Noiembrie 2006
nu exista un procent maxim al cuantumului penalizarilor ci cuantumul lor este rezultatul intelegerilor partilor. Putet stabili un 0.5% pe zi de inatrziere sau cat doriti dar valoarea penalitatilor nu poate depasi valoarea datoriei
totalul penalitatilor poate depasi valoarea debitului pentru care a fost calculat daca este expres stabilit prin contract
daca incheiati un contract cu o primarie, puteti stabili 0,1%pe zi, conform codului de procedura fiscala. Acest procent se aplica in mare parte la institutiile publice. Puteti trece si o clauza suplimentara in care stipulati ca cuantumul penalitatilor il poate depasi pe cel asupra sumei datorate
draga colega 0,1% sunt penalitatile percepute la bugetul statului nu penalitatile pe care le percepe o societate de la o institutie bugetara.
Problema e daca primaria accepta penalitatile solicitate.
In principiu, institutiile statului nu prea accepta penalitati de intarziere maimari decat cele percepute pentru neplata obligatiilor bugetare ( 0,1 % / zi ). dar se poate incerca/negocia si un procent mai mare. Apoi, asa cum s-a mai spus, Legea raspunderii contractuale prevede ca daca nu stipuleaza expres, nivelul penalitatilor nu poate depasi valoarea debitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza penala valica_21 valica_21 buna!va rog sa-mi spuneti si mie care este procentul maxim de penalizari care poate fi cerut in clauza penala in contractul de prestari servicii? (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere magyari magyari As avea si eu o intrebare, poate mai banala pentru unii, insa avand in vedere faptul ca sunt "debutant" in domeniu, va rog sa aveti rabdare cu mine :D In ... (vezi toată discuția)
Penalitati valica_21 valica_21 poate cineva sa-mi spuna si mie care este legea si articolul care prevede ca procentul maxim de penalitati cerut intr-un contract este de 0.1% ? (vezi toată discuția)