avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... srl suspendat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

srl suspendat

Buna seara,
Un ONG creaza un srl la care este actionar unic. Daca srl -ul este suspendat, dar este dator , in urma unei hotariri judecatoresti anterioare suspendarii la plata unei sume de bani, poate fi tras la raspundere actionarul?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 06:56, 12 Februarie 2010
Notiunea de actionar unic nu este sinonima cu aceea de asociat unic.
Intr-un SRL poate exista doar Asociat unic
Intr-un SRL, Asociatul unic raspunde material numai in limita partilor sociale (in acest caz, in limita capitalului social).
Daca prin actiunile / inactiunile sale, Asociatul unic a incalcat legea, poate fi atrasa raspunderea personala a Asociatului unic (civila, penala, administrativa, dupa caz).
Multumesc pentru raspunsul rapid.
Intr-adevar, e vorba de asociat unic.
SRL-ul actiona complet independent, fiind condusa de un administrator. SRL-ul a facut o lucrare timplareasca putin cam slabuta pentru o persoana fizica. Pentru ca nu s-au inteles asupra remedierii lucrarii, persoana fizica a dat in judecata srl-ul si a cistigat, fiid obligat la plata unei sume de bani. Intre timp activitatea SRL-ului a fost suspendata. Persoana fizica se poate indrepta impotriva asociatului unic, respectiv ONG-ul? ONG-ul nu a incalcat nici o lege. As spune ca dimpotriva. Le-a respectat cu sfintenie
In cazul de fata, responsabilitatea este a SC SRL.
Asociatul unic raspunde in limita partilor sociale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl actionar la un s.a. - conditii cornel_t12 cornel_t12 Un SRL cu un asociat unic persoana fizica, poate fi actionar (eventual majoritar) la un S.A. ? Impreuna cu alte persoane juridice si fizice? Cum pot cumpara ... (vezi toată discuția)
Constituire srl virginia.duta virginia.duta Poate fi infiintat un SRL care areca asociati : persoana fizica X si un SRL , dar persoana fizica X este asociat unic in cadrul SRL - ului ? Care e legea care ... (vezi toată discuția)