avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozite si taxe care pot fi modificate de consiliul ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozite si taxe care pot fi modificate de consiliul local

Care sunt impozitele si taxele locale, pe care un consiliu local le poate modifica, in sensul de a hotari cu privire la micsorarea sau majorarea acestora?
Cel mai recent răspuns: mike78 , utilizator 14:37, 15 Februarie 2010
Codul Fiscal:
ART. 248
Impozitele şi taxele locale sunt după cum urmează:
a) impozitul pe clădiri;
b) impozitul pe teren;
c) impozitul pe mijloacele de transport;
d) taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor;
e) taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate;
f) impozitul pe spectacole;
g) taxa hotelieră;
h) taxe speciale;
i) alte taxe locale.
Art.287 Nivelul impozitelor şi taxelor locale prevăzute în prezentul titlu poate fi majorat anual cu până la 20% de consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, cu excepţia taxelor prevăzute la art. 263 alin. (4) şi (5)[impozit pe mijloacele de transport cu maxa maxima autorizata egala sau mai mare de 12 t] şi la art. 295 alin. (11) lit. b)-d). [taxe timbru si taxe extrajudiciare de timbru cf legii].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune teren domeniu public otilia iliana otilia iliana DACA AM O CLADIRE PROPRIETATE CONSTRUITA PE UN DOMENIU AL PRIMARIEI, ACEASTA CUM IMI STABILESTE PRETUL/MP? DACA PACA ACUM A FOST 2 LEI/MP POATE CRESTE PRIN ... (vezi toată discuția)
Impartire fonduri provenite din taxe si impozite mars0212 mars0212 Stie cineva cum se ditribuie fondurile provenite din taxe si impozite intre centru si teritoriu(judet, oras, comuna, etc)? (vezi toată discuția)
Impozit auto mimi_elena mimi_elena As dori sa stiu daca este posibil ca impozitul pe autoturisme sa creasca cu 20% in anul 2009, pe baza unei hotarari a consiliului local. Am depus declaratia ... (vezi toată discuția)