avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract de transport feroviar de marfa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract de transport feroviar de marfa

Poate cineva sa-mi spuna care este termenul de prescriptie a dreptului Transportatorului de a solicita Clientului (partile unui contract de transport feroviar de marfa ) sa achita penalitatile de intarziere la plata facturilor? se aplica dreptul comun (3 ani) sau prevederile Regulamentului privind transporturile pe caile ferate din Romania???
Cel mai recent răspuns: sorina.scurtu , utilizator 09:58, 17 Februarie 2010
Consider ca in cazul dreptului la penalitati care este izvorat din contractul de transport (existenta clauzelor penale in contractul de transport, inclusiv penalitatile la intarzierea in plata facturilor pt.serviciile de transport prestate), conform art. 68 din OG 7/2005 republicata (pentru aprobarea Regulamentului privind transportul pe caile ferate din Romania /prescriptia dreptului actiunii privind expeditiile de marfuri), este un drept la actiune a carei prescriptie este prevazuta prin legislatia speciala amintita, care deroga de la legislatia generala (principiul "specialibus generalibus derogant") si se prescrie in termen de un an, conform prevederilor legii speciale indicate.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente tva??? IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI care sunt documentele care stau la baza inregistrarilor in jurnalul de TVA? se poate inregistra orice document care are rubrica de tva pe el? multumesc! (vezi toată discuția)
Termen prescriptie miruna.c miruna.c in materie comerciala cat este termenul de prescriptie 3 ani sau 18 luni? (vezi toată discuția)
Termen de prescriere facturi comerciale onilogi onilogi As dori sa stiu exact care este termenul de prescriere a facturilor comerciale, m-am consultat cu 3 avocati si am 3 raspunsuri: - 3 ani - 2 ani - daca sunt ... (vezi toată discuția)