avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii somaj tehnic
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

somaj tehnic

Am o societate care desfasoara mai multe activitati ; poate sa scoata in somaj tehnic , salariatii uneia dintre activitati , care in momentul de fata nu are comenzi ? deci este vorba de o inchidre partiala a societatii - dupa parerea mea - In acest caz ce obligatii fata de stat are societatea ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:50, 16 Februarie 2010
Imi raspund singura : dupa ce am pus intrebarea mi-am verificat e-mail-lul si am gasit ultimele noutati transmise de avocatnet -printre care si despre somajul tehnic.
Multumesc oricum !:O
Pe perioada suspendării contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, în cazul întreruperii temporare a activităţii potrivit art. 52 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, salariaţii ale căror contracte sunt astfel suspendate şi care beneficiază de indemnizaţia de minimum 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, prevăzută la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi angajatorii, pentru salariaţii respectivi, sunt scutiţi de plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate potrivit legii, dar nu pentru mai mult de 90 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de somajul tehnic flori9 flori9 Am cateva nelamuriri legate de somajul tehnic: 1.O persoana nou angajata la o firma poate fi data din prima luna in somaj tehnic? 2.Unui angajat care a ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic ContSters75393 ContSters75393 Cine are obligatia de a asigura somajul tehnic (75%) angajatorul sau statul roman.Si care este perioada maxima in care se poate beneficia de somaj tehnic ptr ... (vezi toată discuția)