avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chemat ca intervenient
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chemat ca intervenient

buna ziua,

am fost chemata ca intervenient(si eu si fratele meu) intr-un proces prin catre tatal meu o da in judecata pe sora mamei noastre (mama a murit acum cativa ani) prin care revendica cativa metri de pamant.
proprietatile sunt vecine (pentru ca bunicii mei au dat cate o bucata de pamant fiecarei fiice) problema este ca acum , dupa moartea mamei tata s-a gandit ca de fapt in actele lui de proprietate apare 1-2 metri in plus si i-a dat in judecata....ceea ce pt mine si fratele meu este o absurditate, pentru ca el a facut gardul acum 11 ani si pana cum nu a avut nimic de spus.
noi nu suntem de acord cu el, dar vrem sa stim de ce ne cheama si pe noi in proces (mentionez ca nu s-a deschis succesiunea in urma mortii mamei) si daca are vreo imoprtanta pentru el (si va influenta mersul procesului) daca noi nu vrem sa dam in judecata pe nimeni.
Cel mai recent răspuns: lory_cki , utilizator 14:34, 20 Aprilie 2010
In conditiile in care a-ti fost solicitati in calitatea mentionate,se impune sa va asumati responsabilitaea sa va prezentati in fata instantei si sa va expuneti in mod decent opinia referitor la obiectul cauzei
de prezentat ma prezint fara nici o problema, vreau insa sa stiu daca procesul va fi influientat de faptul ca noi nu suntem de acord cu acest proces si cu motivul pt care tatal nostru il mentioneaza; de asemenea as vrea sa stiu daca prin acest proces va trebui sa dezbatem succesiunea.
Este logic ca procesul va fi infuenta de pozitia dvs ,pe care instanta in final
Nu are legatura solutia din acest dosar dintre tatal dvs si matusa dvs si interesul dvs ulterior ,pentru dezbaterea succesiunii
tatal dvs nu putea introduce actiunea in nume propriu fiindca proprietarii terenului sunt ambii parinti iar dvs si fratele sunteti mostenitorii mamei.
sigur ca parerea pe care o veti exprima in fata instantei conteaza

procesul avand ca obiect succesiune nu are legatura cu ceea ce ati mentionat anterior
imi poate raspunde cineava, va rog frumos??
daca nu putea introduce actiunea fara noi...atunci cum a facut-o? in orice caz am fost la proces si singurul lucru care am fost intrebati a fost daca solicitam dovezi (altele decat a solicitat tatal nostru) sic a data viitoatre vom fi audiati.....am incercat sa intrebam judecatoarea care este exact motivul pt care am fost cheamti si am fost trimisi sa studiem dosarul la arhiva....
ma asteptam macar sa ne intrebe daca noi vream sa dam pe cineva ion judecata...ceea ce nu s-a intamplat....poate data viitoare......
acum tatal nostru (in nebunia lui) a pus in fata casei (in care am coplarit) un afis pe care a scris de vanzare (ceea ce din cate stiu eu nu poate face pt ca nu e unic proprietar, nu?)
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
lory_cki, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate febletea febletea Buna seara,in urma cu 2ani tatal-meu a decedat si nu alasat nici un titlu de proprietate,pe titlu apar fratii lui.Eu legal nu pot dovedi cu nici un act ca sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren agricol Ramona38 Ramona38 Tatal meu a fost proprietar al unui teren agricol impreuna cu o sora, un frate si mama vitrega. Terenul a fost dat in arenda unei societati comerciale, prin ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala monica_ka monica_ka Pe un pamant aflat pe numele tatei s-a construit o casa in 1995, casa construita pe numele mamei. Mentionez ca tatal e decedat si suntem 7 frati - frati care ... (vezi toată discuția)