avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma cu obiect de activitate 4511- comert cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma cu obiect de activitate 4511- comert cu autoturisme si autovehicule usoare

Buna,
Va rog frumos daca sa poate sa imi spuneti daca am ceva particularitati in domeniul contabil la firmele care au obiect de activitate comertul cu autoturisme (caen 4511). Am primit o firma noua si as vrea sa ma informez daca sunt ceva particularitati. Firma cumpara si apoi vinde masini. lucrez cu 371, respectiv 707,607?
Va multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 16:50, 9 Martie 2010
Da .Se inregistreaza ca un comert oarecare.
Autoturismele si autovehiculele, reprezinta marfa si se trateaza ca atare, se foloseste contul 371, la vanzarea lor 707 pt venituri, iar 607 pt cheltuieli.Sunt tratae ca marfa si nu ca mijloace fixe pt. ca le achizitionati in vederea revanzarii catre clienti si nu le folositi in activitatea curenta de exploatare.

Andreea Voicila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare stocuri materie prima modimpex modimpex Bună ziua! Am următoarea situație: societatea este în curs de lichidare și trebuie am vândut stocul de materie primă. Vă rog să mă ajutați cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare materiale Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am o nelamurire societatea la care lucrez are caen 4321 - executie instalatie electrice, daca doresc sa cumpere ceva materiale ( lampi, cablu) de ... (vezi toată discuția)
Urgent: cum se descarca marfa cumparata cu tva si vanduta fara tva (intracomunitar) Diana2209 Diana2209 se face doar 607 = 371 cu valoarea marfii intrate si ce se intampla cu adaosul comercial (378) - nu se mai evidentiaza? Va rog ajutati-ma Multumesc (vezi toată discuția)