avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Psihologie judiciară Care este punctul de intersectie intre cutuma ...
Discuție deschisă în Psihologie judiciară

Care este punctul de intersectie intre cutuma religioasa si practica juridica? Cand una o elimina pe cealalta?

O crima marturisita-spovedita- preoutului il obilga pe acesta din urma sa il reclame pe criminal la politie?
Cel mai recent răspuns: ContSters7627 , utilizator 23:30, 15 Martie 2010
nu il obliga..are prioritate dreptul canonic inaintea dreptului comun
si preotului si avocatului i se poate marturisi crima sau orice alta fapta penala, deoarece aceste categorii nu sunt obligate sa anunte autoritatiile.
Haida-de! Doar stiti la fel de bine ca noi toti ca asa ceva nu se face - dar aceasta nu inseamna ca unii n-or fi denuntat enoriasul (mai ales in vremuri… despre care nu suntem siguri ca sunt apuse).

Dar, este aproape evident ca prea putini infractori isi marturisesc fapta preotului – pentru ca putini infractori (care nu sunt deja la puscarie) merg la… spovedanie… Scuze, dar chiar ma amuza sa imi imaginez un roman infractor avand incredere in popa! Ca infractorii se roaga divinitatii sa ii… ajute si sa nu fie prinsi… stiu, dar ca s-ar spovedi… Neee!
Vorbesc de o situatie data, si ar fi interesant de vazut, largind orizontul de discutii, cum percepe societatea, in asamblu ei, religia in balanta cu legea, cand cele doua se sustin sau intra in conflict.
De retinut un aspect, religia poate fi si alta decat cea crestina, cultul poate fi si altul decat cel ortodox sau catolic, si atunci avem de-aface si cu alte exemple.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
ContSters125171, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea interzice preotului sa depuna marturie? utiliyator utiliyator va multumesc pentru raspunsuri doream sa stiu daca preotul ar fi pasibil de un proces penal sau ar putea sa si piarda slujba iata si detaliile: in fapt este ... (vezi toată discuția)
O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
Juramantul profesional!!!! star_chaser star_chaser Matei 5, 33-37: 33. Ati auzit ce s-a zis celor de demult: "Sa nu juri stramb, ci sa tii inaintea Domnului juramintele tale". 34. Eu însa va spun voua: Sa ... (vezi toată discuția)