avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retroactivitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retroactivitate

va rog frumos, prevederile ORDIN Nr. 277 din 15 iunie 2009pentru aprobarea Metodologiei de preluare de către direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti a contractelor privind angajamentul de plată a dobânzii, încheiate de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap şi de asigurare a transferurilor financiare
si
ORDIN Nr. 517 din 4 noiembrie 2009privind efectuarea plăţii dobânzii suportate din bugetul de stat de către direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene, respectiv ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în baza art. 27 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
se pot aplica unui contract incheiat cu ANPH in luna ianuarie anul 2008 deci RETROACTIV ????????????????????????
MII DE MULTUMIRI

Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:10, 10 Martie 2010
In general, un ordin (act normativ menit sa detalieze modalitatile de aplicare a cadrului general stabilit de lege) reglementeaza aplicarea legii de la data intrarii ei in vigoare. Trebuie sa aveti in vedere legea aplicabila la data incheierii contractului, si nu diversele acte administrative (chiar cu caracter normativ fiind ele) emise ulterior in vederea aplicarii legii.
va multumesc pentru raspuns
va rog ce prevedere legala argumenteaza raspunsul dumneavoastra ?ca sa pot explica functionarei si sa nu mai fie nevoie sa intentez proces i am spus si eu acelasi lucru dar o tine una si buna si nu am de ce sa ma agat, un pai firav ca disperatul, va rog!
Ar fi o teorie intreaga. Oricum, nu o veti convinge. Solicitati un raspuns scris la cererea dumneavoastra apoi actionati in contencios.

Ar fi de preferat sa angajati un avocat. Legea romana e un fel de jungla in care se pierd uneori chiar si cei initiati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati ale persoanelor cu handicap la creditare Roland Mindrila Roland Mindrila Art. 27 Legea 448/2006 Drepturile persoanelor cu handicap Facilităţi Categorie: Legea 448 2006 actualizata persoane cu handicap (1) Persoanele adulte cu ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu ma prezint la comisia de evaluare a persoanelor cu handicap? ContSters113833 ContSters113833 http://www.fcc.ro/legislatie_448_2006.htm Art. 58. - Persoanele cu handicap au urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte, din oficiu sau la solicitare, ... (vezi toată discuția)
Dobanda creditului suportata de stat? tatiana30 tatiana30 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca exista o lege(si sa imi mentionati care) in care este precizat faptul ca bolnavi icare au diagnosticul de neoplasm ... (vezi toată discuția)