avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubire, accident rutier, nu sunt proprietarul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubire, accident rutier, nu sunt proprietarul masinii

am avut un accident rutier, nu am fost eu vinovat, masina o am de la o ruda si nu am apucat sa facem contractul de vanzare cumparare. cei de la asigurari pot sa imi refuze acordarea daspagubirilor ? ruda mea este plecata in strainatate. ce pot face ca nu avem nici acel contract de folosinta cum se spune in lege - pentru utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:58, 10 Martie 2010
Puteti intampina greutati dinpartae asiguratorului
Incercati contactare proprietar pentru incheiere macar procura de reprezentare
pt acel contract cerei rudei tale sa iti trimita prin fax chear scris de mana subsemnatul imputernicesc pe subsemnatul pt conducerea autoturismului targat mie cand miau facut acidente cu masinile eu nu eram si lea fost destul asta asigurarea a platit mi sa intamplat de trei ori si nu am fost in romania niciodata nu iti plateste asigurarea doar daca in accident ai lovit vriun neam deal tau bafta
Daca nu ati fost dvs. cel vinovat, de ce va mai puneti problema despagubirilor?!
Vinovatia ca element constitutiv al raspunderii si legatura de cauzalitate directa dintre fapta si urmarile (daunele) produse sunt esentiale pentru existenta raspunderii.
De aceea dvs., chiar si ca simplu utilizator al masinii, daca nu sunteti vinovat de producerea daunelor ar fi trebuit sa mergeti la politie si sa declarati modul de producere al accidentului. Chiar daca nu ati facut asta, societatea de asigurari a celui vinovat de producerea daunelor este cea care trebuie sa plateasca si acela este cel ce trebuie sa detina o polita de asigurare valabila pt. a nu plati chiar el.
In orice caz, chiar daca societatea aceluia nu ar fi de acord cu plata, dvs., daca puteti proba vinovatia celuilalt si nevinovatia dvs., puteti solicita plata daunelor de catre vinovat si in instanta.
Eventuala raspundere contraventionala a dvs. referitoare la incalcari ale codului rutier sau ale oricaror alte legi, dar care nu au o legatura cu producerea accidentului si nici o legatura de cauzalitate directa cu producerea pagubelor, nu poate atrage raspunderea dvs. materiala pt. daunele produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)