avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA D390 VIES
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

D390 VIES

Buna ziua.Am o problema: O societate din Bulgaria a facturat la firma unde lucrez, cheltuieli de transport 200 euro , aceasta valoare (ex: 200 euro*4.2=840 RON ) trebuie sa o declar ca : (S)-Achizitie intracomunitara de servicii ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 15:05, 25 Martie 2010
Art. 219^1

Contravenţii în cazul declaraţiilor recapitulative

(1) Constituie contravenţie nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.

(2) Fapta prevăzută la alin. (1) se sancţionează cu amendă de 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete.

(3) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care corectează declaraţiile recapitulative până la împlinirea termenului legal de depunere a acestora.

(4) Nu se sancţionează contravenţional persoanele care, ulterior termenului legal de depunere, corectează declarațiile ca urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile.

(5) Amenda prevăzută la alin. (2) se reduce cu 50% în situaţia în care persoana impozabilă corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative.

(6) Dispoziţiile art. 221 alin. (1) și (5) se aplică în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 alice53 alice53 poti face o declaratie rectificativa fara sa primesti amenda? (vezi toată discuția)
Verificare 394 la rambursare tva office.carmen office.carmen O societate comerciala emite o factura unei alte societati,o inregistreaza in contabilitate dar in urma unei erori nu o cuprinde in declaratia 394 (aferenta ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari! ContSters137674 ContSters137674 Buna seara! Am preluat o societate care emite facturi pentru serviciile efectuate de muncitorii acesteia catre o societate din Italia (deci practic muncitorii ... (vezi toată discuția)