avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot obtine locuinta anl?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot obtine locuinta anl?

Buna seara.am si eu niste lamuriri.Va rog daca poate sa ma lamureasca cineva!Am 29 de ani si sunt divortata am si un baietel de 3 ani care are un handicap grav .Problema e ca nu am deocamdata servici si am avut proprietate care a ramas fostului sot dar mi-a intors partea.Nu lucrez dar am un ajutor de intretinere pt baietelul meu in valoare de 450 lei.Vreau sa stiu daca pot sa obtin locuinta sau nu!Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: serena82 , utilizator 11:54, 30 August 2010
cititi pe google de conditiile ce trebuie indeplinite ptr acordarea locuintelor anl..
DOSARUL PENTRU LOCUINTA ANL - CONDITIILE DE ACORDARE - 14 Februarie 2008
Pentru a putea accesa o locuinta ANL trebuie indeplinite mai multe conditii care completeaza dosrul ANL:

Solicitantul trebuie sa fie major, în vârsta de pâna la 35 de ani la data repartizarii locuintei. Cererea de locuinta se efectueaza numai individual si în nume propriu, fiind necesara o copie autentificata dupa actul de nastere si/sau dupa actul de identitate.

Candidatul si membrii familiei acestuia (sot/sotie, copii si/sau alte persoane aflate în întretinere), nu pot detine si nu trebuie sa fi detinut o alta locuita în proprietate si/sau sa nu fie beneficiarul unei alte locuinte pentru tineri, destinata închirierii, în localitatea în care a solicitat locuinta. Sunt necesare ca acte doveditoare: declaratii autentificate, ale titularului cererii si, dupa caz, ale sotiei/sotului si ale celorlalti membri majori din familia acestuia.

Restrictia nu are în vedere locuinte înstrainate în urma unei actiuni de partaj sau locuinte trecute în proprietatea statului în mod abuziv si care nu au fost retrocedate în natura.
Candidatul trebuie sa îsi desfasoare activitatea în aceiasi localitate unde sunt locuintele. Aceasta se va dovedi prin: adeverinta de la locul de munca însotita de o copie dupa cartea de munca completata la zi.

Odata îndeplinite aceste criterii, cererea candidatului va fi notata dupa un sistem de puncte. Bineînteles, candidatul cu cele mai multe puncte are mai multe sanse.

Situatia locativa actuala este notata în felul urmator:
- Candidatul chirias în spatiu din fond locativ privat primeste 10 puncte, cel tolerat în spatiu primeste 7.
- Daca titularul cererii locuieste într-un spatiu mai mare de 15 mp si pâna la 18mp inclusiv primeste 5 puncte.
- O suprafata mai mare de 12 mp sau pâna la 15 mp inclusiv valoreaza 7 puncte.
- Daca suprafata se înscrie între 8 mp si12 mp inclusiv atunci candidatul primeste 9 puncte.
-Suprafata mai mica de 8 mp valoreaza 10 puncte.

Starea civila a candidatului se calculeaza astfel: candidatii casatoriti primesc 10 puncte, cei necasatoriti primesc 8. Daca titularul cererii are un copil, primeste 2 puncte, prin urmare la numarul de copii se va adauga întotdeauna un punct. Alte persoane, indiferent de numarul lor, primesc 2 puncte.

Daca titularul cererii sau un alt membru este bolnav, având nevoie, potrivit legii, de o camera în plus sau un însotitor, se acorda 2 puncte.

De asemenea sunt acordate puncte pentru vechimea cererii solicitantului.

Astfel, daca cererea are vechime de un an, i se acorda 1 punct, între 1 si 2 ani se primesc 3 puncte, între 2 si 3, se primesc 6 puncte, între 3 si patru ani se acorda 9 puncte, iar pentru fiecare an ce depaseste 4 se acorda înca 4 puncte.

Nivelul de studii sau pregatire profesionala se recompenseaza în felul urmator:

Daca titularul cererii nu are studii superioare sau pregatire profesionala, i se acorda 5 puncte. Pentru scoala generala, fara pregatire profesionala se acorda 8 puncte.
Pentru studii medii se acorda 10 puncte. Studiile medii, completate de pregatire profesionala de specialitate sau studii superioare de scurta durata aduc candidatului 13 puncte. Iar candidatii cu studii superioare primesc 15 puncte.

Situatiile locative sau sociale deosebite sunt luate în considerare în felul urmator:
cei care provin din case de ocrotire sociala si care au împlinit 18 ani primesc 15 puncte. Tinerii care au adoptat sau adopta copii primesc 10 puncte.Tinerii evacuati din case nationalizate primesc 5 puncte.

Criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj se aplica numai solicitantilor de locuinta care au îndeplinit în totalitate criteriile „de acces în locuinta”. În cazul înregistrarii unor punctaje egale, solicitantii vor fi departajati în functie de situatia locativa constatata la data efectiva a repartizarii locuintelor, având prioritate, numai în acest caz, solicitantii a caror situatie locativa este sau poate deveni, în mod iminent, grava. Daca nici acest criteriu nu este suficient, departajarea se poate face în functie de vechimea cererii solicitantului, luând în consideratie data efectiva a înregistrarii cererii având prioritate solicitantul a carui cerere are vechime mai mare.
Deci in concluzie nu pot pbtine,nu?chiar daca am facut partajul?locul de munca conteaza?Multumesc mult
As vrea sa stiu daca pot indeplini conditiile pt obtinerea unei locuinte de la stat (ANL, sociala sau convenabila) in conditiile in care sotul meu, in urma decesului tatalui si al dezbaterii de mostenire detine o particica dintr-un apartament, acesta fiind divizat in 3 (sotul, sora si mama sa). Practic el este coproprietar, nu proprietar cum prevede legea (Candidatul si membrii familiei acestuia (sot/sotie, copii si/sau alte persoane aflate în întretinere), nu pot detine si nu trebuie sa fi detinut o alta locuita în proprietate). Exista vre-o sansa de a ne incadra in condiitile impuse de aceasta lege? Precizez ca eu ma incadrez in totalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii pentru obtinerea unei locuinte de la anl aaa123 aaa123 AM DEPUS O CERERE PT OBTINEREA UNEI LOCUINTE IN REGIM DE CHIRIE LA ANL . AM STUDII SUPERIOARE PT CARE PRIMESC PUNCTAJ 15. INTREBAREA ESTE DACA SE ACORDA INCA ... (vezi toată discuția)
Locuinta pentru functionarii publici cielodellasera cielodellasera Buna ziua. Nu stiu daca subiectul pe care il propun se incadreaza in aceasta tema. As dori sa stiu daca exista vreo reglementare legala prin care sa se ... (vezi toată discuția)
Locuinþã anl GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Aş vrea să ştiu cum poate un tânăr să primească o locuinţă de la Primărie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească un pentru a fi ... (vezi toată discuția)