avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA vs. HANDICAP
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA vs. HANDICAP

daca sunt o persoana cu handicap, si decid sa devin PFA ... o sa platesc impozit pe veniturile obtinute din activitatea ce o voi desfasura?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:34, 16 Martie 2010
Da...persoanele cu handicap nu sunt scutite de la plata impozitului aferent veniturilor obtinute in calitate de PFA. Doar veniturile din salarii obtinute de persoanele cu handicap grav sau accentuat in baza unui contract individual de munca sunt neimpozabile la functia de baza conform art 55 alin. 4 lit. k'1 din Codul fiscal.
In situatia mentionata,nu beneficiati de facilitatea scutirii de plata impozit aferent activitati independente

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - scutiri de taxe si impozite pentru persoane cu handicap ContSters318104 ContSters318104 In perioada august 2013-martie 2014 am avut un venit din unele servicii prestate prin intermediul internetului in valoare de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pe salariu luiza04 luiza04 Buna ziua, am spondilita anchilozanta si am auzit ca pot fi scutita de imozitul pe salariu.Orice informatie legata de actele necesare si cui ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)