avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia de invaliditate

V a salut..
In urma evaluarii de la comisia medicala am obtinut gradul 2 de invaliditate (pierderea totala a capacitatii de munca-nu necesita insotitor),va rog daca puteti sa-mi raspundeti daca ma incadrez si la obtinerea unui grad de HANDICAP ,intrucit nu mai pot sa prestez niciun fel de munca (efort minim,si greutati mici),am fost propus pentru pensionare medicala. Toate acestea in urma unei operatii pe coloana de SPONDILOLISTEZIS cu recoltare de grefon osos si implantare intre vertebrele L4-L5,cu fixare de tija si suruburi de titan.
VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS.=D>
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 21:13, 17 Martie 2010
Persoanele care vor să solicite incadrarea intrun grad de handicap, trebuie să se prezinte la serviciul de evaluare complexă judeţean cu un certificat medical emis de medicul specialist în care să fie atestată starea prezentă. În cazul persoanelor nedeplasabile este necesar un certificat medical de la medicul de familie care să ateste acest lucru, iar cineva din familie trebuie să facă o cerere prin care să solicite deplasarea la domiciliu a comisiei de expertiză.

În afara documentelor medicale mai este nevoie de un referat, model de anchetă socială, de la primăria de domiciliu, de documentele de identitate şi o adeverinţă de venituri a persoanei respective. În funcţie de diferite afecţiuni, în anumite condiţii se mai cer documente medicale cu analize specifice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat: obtinere despagubiri pentru dispozitiv medical de slaba calitate CalianOlimpia CalianOlimpia Mă numesc Călian Olimpia,am 47 de ani,locuiesc în Cluj-Napoca.Vă scriu pentru a vă cere sprijin și ajutor.Pentru a înțelege de ce vă cer acest ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad handicap florinsnoopy florinsnoopy Buna ziua! Mama mea are proteza de sold din cauza coxatrozei, pensie de handicap grad 2 si pensie de boala pentru schizofrenie paranoida. Acum doua luni a ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap ANILIX ANILIX Mama mea este operata de anus contra naturii de 14 ani .Are dreptul la pensie de handicap?si cit ar fi pensia?Ce ar trebui sa faca? (vezi toată discuția)