avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... regim de impozitare CMI
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

regim de impozitare CMI

Rog precizati regimul de impozitare pentru un cabinet medical individual . Poate functiona in regim de microintreprindere ? Merita sau este mai bine regim normal? Rog cineva cu experienta. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ANA PIUARU , utilizator 11:53, 13 Februarie 2007
depinde de cheltuieli si de priceperea de a scoate bani din firma, pe alte cai, 100% legale#-o
Facilitatea fiscala de a plati 2% pe veniturile microintreprinderilor o au numai societatile comerciale,este una din conditii !
CMI este societate comerciala?
cabinetele medicale individuale nu sunt societati comerciale........nu au personalitate juridica si au un regim juridic special
vezi [ link extern ]

Art. 6Cabinetele medicale fără personalitate juridică, ca formă de exercitare a profesiei, se pot înfiinta de medicii cu drept de liberă practică în una dintre următoarele forme:
a) cabinet medical individual;
b) cabinete medicale grupate;
c) cabinete medicale asociate;
d) societate civilă medicală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare societate cu profil medical in acelasi spatiu cu o forma de organizare individuala de acelasi profil , posibil ? petranoctavian petranoctavian Conform ORDIN MSF Nr. 153 din 26 februarie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea cabinetelor ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical, microintreprindere sau pf-a?? ionas sorin ionas sorin Buna ziua, as dori sa aflu ce statut are un cabinet medical. Se poate considera microintreprindere sau este asemanator PF-a-ului. Caci daca este considerat ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru medici calin felicia calin felicia Un medic vrea sa devina PFA. Va plati CAS, CASS, SOMAJ? Trebuie sa depuna declaratia 220 la finante? (vezi toată discuția)