avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTOR!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTOR!!!

Poate sa-mi spuna si mie cineva daca este nevoie sa depun o intampinare in cazul unui recurs la Curtea de Casatie si Justitie. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: veronica_musat , utilizator 22:24, 26 Ianuarie 2007
Daca nu ai nimic de spus, nu o depune;)
Depunerea intampinarii e un drept al tau; prin ea spui de ce cererea celui ce a pornit procesul e nelegala sau, dimpotriva, e legala.
Nu e nici o sanctiune pentru tine daca nu o depui, in acest caz.
Depunerea intampinarii este un drept al dvs. prin care raspundeti caii de atac formulate.Conform codului de procedura civila, intampinarea este obligatorie, lipsa acesteia privand partea care nu a uzat de dreptul de a o formula de posibilitatea de propune noi probe.

In masura in care nu doriti sa depuneti la dosarul de recurs alte inscrisuri (acestea fiind singurele probe admisibile in recurs) puteti formula note scrise prin care sa va expuneti punctul de vedere in raport de cererea de recurs. In acest caz instanta va avea in cedere cee invederate de dvs. prin notele scrise.
Procesul l-am inceput eu si am si castigat, insa paratii au facut recurs la Inalta Curte si din cate am inteles acolo e nevoie depunerea unei intampinari...fara de care cica nu te poti prezenta in fata Curtii.:-/
Din cate stiu in intampinare nu poti decat sa-ti sustii cele solicitate in cererea de chemare in judecata, sau mai pot formula si alte cereri?
Intampinarea se raporteaza de fiecare data fata de cererea ce a determinat deschiderea procesului - in acest caz, declararea recursului.
Prin ea spui de ce recursul ar trebui respins.
Prin ea poti cere si probe, insa in recurs numai inscrisuri.
NU PIERZI PROCESUL PENTRU CA NU AI DEPUS INTAMPINARE!:)
parerea mea este ca trebuie sa depui intimpinare. Intimpinarea reprezinta raspunsul tau la motivele de recurs ale adversarului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2007
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare CostiNegrila CostiNegrila Buna ziua, Am contestat un proces verbal de la IPJ si am primit acasa de la judacatorie o comunicare prin care sunt anuntat ca in termen de 10 zile trebuie ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare a unei anumite calitati ( contencios a-tiv.) buni271 buni271 ce inseamna actiunea in constatare? de ce esti obligat sa depui \'intampinare\"? ce reprezinta intampinarea? ce se intampla daca nu te prezinti la ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)