avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dosar de vandalism respins, ce e de facut ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dosar de vandalism respins, ce e de facut ?

Salut, am si eu urmatoarea problema, sper sa ma ajutati..

Am un Peugeot 206 din 2000,nasina are unele zgarieturi, iar aripa din dreapta spate e revopsita dar nu foarte bine.. in fine... in data de 05.03.2010 mi-am facut asigurare CASCO la omniasig la un broker de asigurari, acesta spunandu`mi ca desi aceasta este pintre putinele firme care mai fac asigurari casco la masini mai vechi de 10 ani este firma serioasa. Crezand in buna vointza a omului mi-a facut casco la ei.

Problemele incep in data de 25.03.2010 cand imi gasesc masina zgariata peste tot ( mai putin plafon si spoilere) in fata curti unui prieten care sta la cativa km de Craiova. Cum am vazut masina m-am dus la politie dar acestia mi-au zis ca eu n`au ce sa imi dea si ca bine ca am Casco si ca sa ma duc la ei. Ajung la omniasig, imi fac ei dosarul iar cand trebuie sa faca pozele incep sa strambe din nas, ca din ce an e masina, ca e zgariata nush unde, ca ce e cu aripa asta nevopsita bine . Dupa ce imi fac pozele, imi da o copie dupa declaratia mea de la ei si imi zic sa ma duc Luni,29.03.2010 la sediu central la un anumit domn pentru aprobarea dosarui impreuna cu o hartie de la politie, politie care imi ia o declaratie si imi da o autorizatie de reparatie.
M-am dus astazi la sediul central sa vorbesc cu acest domn, doar ca sa imi spuna un coleg de-al lui ca lunea nu-l gasesc pe acest domn si ca se va uita el peste dosarul meu. Dupa ce se uita el in calculator incepe sa imi zica despre masina mea ca e cam veche, ca are unele lovituri ca are nu stiu ce rugina si ca ei cred ca mi-am zgariato singur ca sa o revopsesc. Ii explic ca nu mi`a trecut niciodata prin minte sa fac asta doarece am muncit ca sa imi iau masina asta, plus ca aripa aia o am de 1 an si ceva in starea aceea si ca atata timp nu m-a deranjat, nu aveam de ce sa fac una ca asta. Tot stramba din nas si imi zice sa revin a doua ziua sa vorbesc cu persoana la care am fost repartizat ca el nu poate sa imi preaia dosarul.
Intre timp eu m-am dus la brokerul care mi-a facut asigurarea casco sa cer unele lamuriri cu privire la situatie, la care acesta imi spune ca el ar fi inteles ca dosarul meu ar fi fost respins. Motivele, masina e veche si are unele zgarieturi.
Nu-mi vine sa cred ce imi zice asa ca sunt pe un prieten care are unele cunostinte la omniasig si il pun sa intrebe care e treaba. Suna el pe cineva de la ei care ii spune ca stie cazul, ca a fost respins dosarul si ca numai e nimic de facut.

Nici acum nu imi vine sa cred, imi fac Casco, platesc suplimentar pentru vandalism, si cand am incident sa nu ma despagubeasca? Este incredibil!!! Chiar asa este, numai e nimic de facut, numai e nicio solutie?

Multumesc pentru timpul acordat, si sper sa ma ajuti cu problema asta.. care nici acum nu-mi vine sa cred ca s-a creat !

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:05, 29 Decembrie 2010
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu utilizati denumiri operatori/asiguratori
2-Incercati contactarea conducerii sucursalei asiguratorului
Sunt nou pe forum si nu sunt foarte familiarizat cu regurile forumului
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2010
vaanEl, utilizator
Sfatul meu este sa apelati la un mediator care sa medieze acest conflict!
Daca nu aveti incredere in mediator , puteti apela la un avocat care sa solicite o conciliere si , in cazul in care procedura concilierii nu da roade , sa ii actionati in judecata fiindca veti castiga cu certitudine! Cei de la societatea de asigurari , indiferent despre ce societate discutam , vor trebui sa demonstreze ca dvs v-ati zgariat masina in mod intentionat. In caz contrar vor fi obligati sa va despagubeasca!=D>
Aveti un mare avantaj pt. ca aveti clauza de vandalism=D>. Ar fi fost in sprijinul dv. daca ati fi insistat sa depuneti/inregistrati plangerea de distrugere la Politie.(mai puteti face ceva in acest sens?)
Pregatiti si cel putin un martor(poate politistul, un vecin,etc.) care sa confirme evenimentul.(sarcina dovedirii producerii evenimentului asigurat revine asiguratului)
Daca la momentul incheierii asigurarii CASCO vi s-a facut o inspectie de risc, in care sa se consemneze starea masinii, acela este documentul care va va ajuta sa fortati mana asiguratorului sa-si respecte obligatiile fata de dv. Daca nu s-a facut acest document va fi mai greu dar tot ii puteti obliga sa va despagubeasca. Apelati la ajutorul unui avocat autorizat in astfel de probleme. Succes!

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna casco Nicolae1966 Nicolae1966 Am asigurat casco auto Logan si in urma unui eveniment(a fost zgariata de pasari pe mai mult de 50%). A fost intocmit dosar de dauna, m-am prezentat la un ... (vezi toată discuția)
Probleme casco omniasig dragy2008 dragy2008 Am o problema si sper ca ma puteti ajuta . Am o masina cumparata second hand pe firma prin BCR Leasing.Casco am la Omniasig de cand am luat masina aproape 2 ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco - lipsa inspectiei de risc cezaronne cezaronne Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru rezolvarea unei probleme legate de polita CASCO- omniasig. In urma unui incident am apelat la multlaudata polita ... (vezi toată discuția)