avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... conciliere directa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

conciliere directa

:-/am nevoie de un model orientativ de conciliere directa.eu, ca si creditor trebuie sa convoc debitorul, mai inainte de chemarea in justitie, la o conciliere directa.stiu ca prin aceasta trebuie sa imi sustin pretentiile si trebuie stabilita o data pt a se realiza concilierea. cum se face aceasta conciliere in scris? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xco , utilizator 16:22, 22 Februarie 2007
Catre,

S.C............................................................ S.R.L.

S.C. ..................... S.A. cu sediul in ....................................................., prin reprezentantul sau legal, ................................................................. va convoaca la

CONCILIERE DIRECTA

In temeiul art. 7201 Cod procedura civila modificat si completat.
Va facem cunoscut ca la data de 24.02.2006 figurati in evidentele noastre contabile cu un debit in valoare de 1............ lei, reprezentand contravaloare, conform facturilor fiscale nr. .............................................................
Intrucat debitul este cert, lichid si exigibil, iar incercarile noastre de a-l recupera nu a dat rezultate, cat si pentru prevenirea unor cheltuieli suplimentare in contul societatii dvs., prilejuite de deschiderea unor actiuni judecatoresti si executare silita, va somam ca in termen de 5 zile de la primirea prezentei sa achitati debitul.
In cazul in care nu veti achita debitul in termenul aratat, va convocam in data de 15.03.2006, ora 10:00, la sediul S.C. .................................... S.A. , in vederea rezolvarii situatiei litigioase aparute, pe cale amiabila.
In cazul in care nu va veti prezenta la conciliere, vom promova o actiune impotriva dvs. in instanta, unde vom solicita plata debitului, penalitati / dobanzi comerciale aferente si a cheltuielilor de judecata.
Anexam alaturat actele ce dovedesc debitul solicitat.

director/ administrator
Si dupa ce faci concilierea Romy, ai grija sa ai dovada comunicarii acesteia: ori prin posta recomandat sau cu confirmare de primire, ori nr. inregistrare firma debitoare; merge si fax, da' sa nu fie hartie termica:D
aapropous de fax. Aici se poate face cea mai mare magarie:))
Poti avea confirmarea fara a trimite efectiv concilierea:))
Ultima modificare: Joi, 8 Februarie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Ca si prin posta, de altfel: trimiti plicul gol sau o hartie alba!:))
Tine figura, crede-ma:">
Da dar pe fax nu tre' sa astepti 15 zile:))

Alte discuții în legătură

Model conciliere prealabile Cristianna Cristianna Buna ziua!As dori un model de conciliere prealabila,pentru o actiune in pretentii comerciala.De asemenea as mai avea urmatoarea intrebare:cum fac dovada in ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre convocare si convocare la conciliere? Lumy_lex Lumy_lex Buna ziua, sunt jurist de o saptamana si nu prea inteleg ce mi se cere (colegele nu prea imi explica, nu au rabdare). As dori sa imi spuneti diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Conciliere irinastnciu irinastnciu In cazul in care la o conciliere societatea respectiva nu se prezinta dar isi exprima punctul de vedere printr-o adresa (fax) mai trebuie respectat termenul de ... (vezi toată discuția)