Solutii pentru IMM
 • Autentificare
  Utilizator
  Parola
  recuperare parola
  Recuperare parola

  Introduceti adresa de email asociata contului dumneavoastra.

  Un email cu noua parola si instructiunile de recuperare a fost trimis cu succes catre adresa specificata de tine.

 • Inregistrare

  Intra acum in comunitatea Avocatnet.ro. Este gratuit!

   ContUtilizator  ContConsultant  ContFirma

  Avocatnet.ro in cifre
  Comunitatea are 326.330 de membri si 5.997 de consultanti inregistrati care au contribuit cu 2.107.699 mesaje in forum.

Discutie Mutatie in BI sau Flotant

 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Miercuri, 12 Octombrie 2011, 20:40

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 12 Octombrie 2011, 20:41

Buna Seara,

Am si eu nevoie de un sfat. Am problme cu administratorul de cind m-am mutat in bloc si in seara asta mi-a venit cu o scrisoare scrisa de asociatia de locatari, care e formata din prietenii dinsului, anume vecinul de sus si cel de jos cu care de altfel, am numai probleme si cu ei. Al de sus bate mereu, tot face cite ceva, mobila am inteles, al de jos bate in teava mereu, chipurile il deranjeaza copilul meu de un an jumate..nici nu pot sa merg in casa mea. Am inteles ca administratorul de fapt, nu are licenta, sau aprobare, nu stiu in fine ce studii si aprobari le trebuie pt. a fi administratori. Dar as vrea sa stiu in acest caz, ce as putea sa fac eu pt. a-l reclama sa i se rezilieze aceasta pozitie pe care o ocupa fara acte in regula. Si unde verifica daca intr-adevar are sau nu licenta respectiva. In fine, situatia in care am nevoie de sfat mai e inca una: In seara asta a venit cu o scrisoare scrisa de catre el si semnata de asociatia de locatari, in care ne someaza ca in 15 zile sa ne facem mutatia in BI sau flotant din care sa reiasa adresa asta la care stam acum, nu in blocul de peste drum unde am stat pina in Ianuarie 2011, la parintii mei. Totodata, sotul meu e de nationalitate indiana si are carte de rezidenta, inregistrata tot la adresa parintilor. As vrea sa stiu si eu ce legislatie exista in domeniu si ce penalitati am putea suferi si eu si sotul meu (cu statut diferit) daca nu vom respecta acest termen, sau daca nu vom face nici o mutatie sau flotant. Cu atit mai mult cu cit apartamentul e pe numele parintilor mei, si nici unul din numele meu sau al sotului nu apare pe certificatul de proprietate. Va rog mult de tot sa ma ajutati, sa-mi spuneti ce rau poate reiesi din toata treaba asta. Multumesc foarte mult pt. timpul D-vs.
 
 
 
offline
25
1

Data inregistrarii:
Duminica, 19 Iunie 2011, 13:58

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Miercuri, 12 Octombrie 2011, 21:18
Referitor strict la amenzi:4. nerespectarea de catre strain a obligatiei de a anunta in termen de 15 zile formatiunea Oficiului Roman pentru Imigrari competenta, schimbarea domiciliului sau resedintei pentru luarea in evidenta si efectuarea mentiunilor corespunzatoare in documentul de identitate se sanctioneaza cu amenda de la 100 lei la 500 lei ;http://ori.mai.gov.ro/detal...

Insa complicatiile in cazul dansului pot fi mult mai mari, pentru ca la verificarile care se fac atunci cand va solicita prelungirea cartii de rezidenta (adica vizitele la domiciliu ale lucratorilor Oficiului Roman de Imigrari) riscati sa se constate ca de fapt nu locuiti la parintii dvs. si de acolo sa rezulte tot felul de complicatii. Stiti cat sunt de importante aceste verificari de la domiciliu.

In ceea ce va priveste pe dvs., amenda este intre 40 si 80 de lei.

Parerea mea este sa anuntati Oficiul Roman pentru Imigrari pe raza caruia locuiti, pentru ca altfel s-ar putea sa anunte vecinii sau administratorul.
Iar viza de resedinta va costa 4 lei, nu ar fi pacat sa nu intrati in legalitate?
 
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Miercuri, 20 Octombrie 2010, 13:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 13 Octombrie 2011, 13:36
In legatura cu administratorul , trebuie sa aiba atestat daca nu are nu poate indeplini functia de administrator .

CAPITOLUL IV
Raportul dintre administrația publică locală și centrală și asociațiile de proprietari


Art. 58. (1) Persoanele fizice care doresc să obțină calitatea de administrator de imobile sunt atestate de către primar, la propunerea compartimentelor specializate din cadrul autorității administrației publice locale, în baza unei hotărâri a consiliului local.
(2) Atestatul are drept scop certificarea calităților profesionale ale persoanelor care doresc să practice activitatea de administrare a imobilelor la asociațiile de proprietari.
(3) Atestatul de administrator de imobil se elibereaza pentru o perioada nedeterminata si este valabil pe tot teritoriul Romaniei.
(4) Atestatul de administrator de imobil se poate retrage de către autoritatea administrației publice locale care l-a eliberat, dacă nu mai sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea acestei activități.
H.G . nr. 1588/ 2007
Acest lucru puteti verifica pe site-ul primariei din care faceti parte la rubrica administratori atestati , daca nu are atestat de administrare puteti face reclamatie la primaria de sector .
 
 
 
offline
Avatar 3

Data inregistrarii:
Miercuri, 12 Octombrie 2011, 20:40

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Joi, 13 Octombrie 2011, 17:45
Buna Seara,
Va multumesc foarte mult pentru informatiile procurate. Asa cum mi-ati recomandat, voi merge intr-adevar miine la oficiul pt imigrari sa ne informam in privinta actelor necesare pt a incepe demersurile. la fel si u voi merge la sectia de politie respectiva si voi solicita informatii despre actele necesare mutatiei. In privinta administratorului, am accesat site-ul primariei sectorului 2, dar aceste informatii nu sint disponibile, nu exista nici o rubrica:administratori atestati, si am dat si un search pe internet si nu listeaza nimic primaria sect. 2. Totusi cum pot verifica aceasta informatie ?
Va multumesc din nou.
 
 
 
offline
18

Data inregistrarii:
Miercuri, 20 Octombrie 2010, 13:39

Profil utilizator

[Explicatii popularitate]

 
Data post: Vineri, 14 Octombrie 2011, 13:03
Faceti la Primaria de sector o plangere in care scrieti nemultumirile dvs. si ca nu stiti daca respectivul administrator are atestat sau nu .
 
 
 
 

Discutie Mutatie in BI sau Flotant

Acest subiect este moderat de catre
freeelis,    elga50,    Adriantot,    arockz 

Statistici Forum

Mesaje astazi: 44
Total subiecte: 412730
Total mesaje: 2107695


 

Acum online

Utilizatori (40)
Andreeabc , ancado , tomasso , alan_ar06@yahoo.com , farcas25 , ynocentta , eu45ani , samblaky , gelu71 , cdcd , elena chilea , giorgosgr52 , mirela_man , marius-lucian , Lidia2012 , luizaioana_luizaioana , fify1 , AlexGeorge2010 , lukacs , marymary , eva40 , tomaioan , rusualexandra , Ondinamaria , mario22 , constantin29 , BurzoAlin , Test123 , steaua581 , elenazan , beinaz a , lee_vue , Airamagilub , oana_miruna , mirei2012 , SimonescuC , Gigi2010 , geomini , raduradulescu , CristiCernica

Consultanti (7)
u.b.i.k. , eugen_dobra , dolimp , octavian_b , Florin 72 , juristconsult , adolfinapop

Moderatori (4)
freeelis , romascanu , gi-jane2 , arockz

Administratori (1)
Alin Popescu

Astazi isi sarbatoresc ziua de nastere

irijor , efdeics , rodica74 , linxcons , chrisrotlmacin , leontemihaela , ioana_carmen2000 , croitoru , Ramona Radu , laurentiu29 , marius27 , hutanu , roxiy , owy_pici , ciocani , steluta_moise , eunice , ioji , Peterotoole1000 , mandita , Erika Rus , spg77 , adriana rotar , Adrian Turcu , MSIMON , sgeorgeta , Cookie , yonycy , florinela , mil29 , mikedcn , carmenisis , irina_mares , kalmiart , karrmen772004 , pretonius , Cristinabv , bumbu , Cristina T , malin , drbarbu , florrym , dedu_ioana , fpt buzau , Zyzu , Cristian Banu , hayatim , mitzush , ioneasca84 , andrei29 , chirvai , botos ilona , loriciorita , QCERT , Tech , sever_daniela , cuprumin , MOLDOVAN TIBI , mariusgood , danadji , mmarianne , Antonia29 , mariusd29 , luminita poiata , adriandragomir46 , costacheioan , lemar , nastad , c.sorin , mariuspopescu03 , isabelle_ife , Lorelorry , deea_sabrina , chiara , DanstP , tgeorgescu , IoanaPM , Moarcas Laura , Liliana Iftime , corasilver , Ovidel , mircea julean , adam mariana , ana_lupu_ana , av.farkas , adrian_chivu2001 , Orieta , ramona_madalina , mircea64 , anidabcrsal , mirceapopescu64 , darkice2 , domni56 , Odrade , allecssis , vlad81 , marius csm , marius_br2000 , blajanul , Sufletdecaine , p_cristina16 , balika peter , kakadu , Conta-Tulcea , dcgeo , iuliana400 , flu , olgabejat , mihaelaconta , mantaandreea , Kathyp , TudorH , damaged , BDAN , graure298 , Mastroiani , copilsimona81 , nitaoanaalexandra , Diana HR , bratucristian , Oprisanescu Stefan , AndreeaOMazilu

 

Cautare in forum

 
Publicitate in reteaua LegalNET.ro?

Consultant

Nu pierde ocazia de a te inscrie GRATUIT in catalogul consultantilor Avocatnet.ro

Parteneri Avocatnet

Finexpert Elsa Funkykids Deratizare Dezinsectie Carbon solutions global Eden Spa Marketizator.ro