avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013

Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la inceputul anului .
Luna trecuta am gasit chirias , am facut contract de inchirere si am fost la administratia financiara sa l inregistrez, acolo , ... surpiza ... mi-a citit contractul de vanzare-cumparare si mi-a spus ca imi trebuie acordul bancii ca sa poata inregistra contractul ... F bine ... am fost la banca am vb cu un consultant ... cam incepator dar ma rog ... mi-a spus ca trebuie facuta o cerere de mana si ca voi obtine acorul mai mult ca sigur pt ca a mai avut un caz luna trecuta si l-a obtinut .. Mi-a spus ca voi primi raspunsul prin posta in 2 saptamani . Cele 2 saptamani au expirat asa ca am sunat la banca ( BRD) , mi-a raspuns tot el cred si mi-a spus ca nu a fost aprobata cererea pt ca nu permite legislatia in vigoare , m-am luat putin de el sa imi dea un raspuns in scris pt ca nu vroia ,astazi l -am primit . Nu l-am crezut pe cuvant , pt ca mi se pare aiurea propretar fiind sa nu il pot inchiria , am sunat la o alta sucursala si am intrebat si mi s-a spus ca nu se poate inchiria pe toata perioada creditului de 30 ani ... What ??? mi se pare aiurea , am luat sa citesc toate contractele de credit , de vanzare-cumparare , CF sa vad ce clauze sunt si am gasit in contractul de vanzare- cumparare un paragraf ;" Notarea interdictiei de instrainare pe o perioada de 5 ani de la data dobandirii imobilului finantat in baza prezentului contract . in favoarea Statului Roman , reprezentat de Ministerul Finantelor Publice , precum si a interdictiei de instrainare pe intreaga durata a contractului de credit , in favoarea Bncii - Brd Groupe Societe Generale sa= si a interdictiei de grevare cu alte sarcini pe toata durata garantiei in favoarea statului Roamn , reprezentat de Ministerul Finantelor Publice , cat si pe intreaga perioada de finantare in favoarea bancii - Brd Groupe Societe Generale SA " .... Ce inseamna asta nu pot sa-l instrainez pe toata periaoada creditului?? instrainarea inseamna si inchiriere sau grevare ??? daca poate cineva sa ma ajute ?? plsss si in cartea funciara scrie : " Se noteaza interdictia de instrainare a imobilului pe o periopada de 5 ani de la data dobandirii acestuia precum si interdictia de grevare a acestuia , cu alte sarcini , pe intreaga durata a finantariii , asupra imobiluluiin favoare Statului Roman , BRd grupe societe Generale " Ce inseamna asta ? in Cf scrie ca n am voie sa l instrainez pe 5 ani , la telefon imi spun ca pe toata perioada creditului ? Si daca instrainarea asta si grevarea inseamna ca nici nu pot sa-l inchiriez ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:31, 26 Noiembrie 2014
Nu puteti l instrainati pe o perioada de 5 ani, instrainare inseamna vanzare, donatie..... Nu puteti sa l grevati cu sarcini fara acordul Bancii adica sa l ipotecati, sa l inchiriati.....
Dupa perioada de 5 ani de interdictie de instrainare puteti sa l vindeti sau sa l grevati numai cu acordul Bancii.
Legat de aceeasi tema deranjez si eu cu o intrebare.

Am un apartament luat prin prima casa in urma cu un an pe care as vrea sa il vand. Intr-adevar, in contract este stipulat ca nu am voie sa-l vand timp de 5 ani. Eu vin cu o ipoteza si va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal poate fi concretizata.

1. Gasesc cumparator
2. primesc de la potentialul cumparator suma de bani aferenta apartamentului ca o donatie (imprumut, etc) prin act notarial cu semnatura
3. depun banii in banca si lichidez creditul
4. apoi finalizez "instrainarea" imobilului

O astfel de procedura este legala?

Astept cu interes un raspuns. Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2014
george768, utilizator
Este, daca nu mai sunteti sub contract cu banca, se radiaza toate sarcinile si puteti vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere o camera, prima casã natarau natarau Recent am achiziționat un apartament de 2 camere prin prima casa BRD. Vreau să ii inchiriez cuiva dormitorul, deci nu aș înstrăinat intreg ... (vezi toată discuția)
Lnterdictia de grevare cu alte sarcini mneadan mneadan Buna ziua, Conform contractului de credit (credit Prima Casa) restrictiile impuse sunt: 9. Imprumutatul este de acord cu notarea in cartea funciara (i) a ... (vezi toată discuția)
Inchiriere = instrainare??? MalyS MalyS Vreau sa stiu, va rog, daca interdictia de instrainare a unui imobil include si interdictia de inchiriere a acestuia. Va multumesc (vezi toată discuția)