avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Activitate davbog1984

Activitate davbog1984

Buna ziua,
Incerc sa inteleg un articol din ultimele modificari fiscale. Si anume textul de aici:

------------------------------------
Art. XXXVIII. — (1) Cheltuielile privind dotarea cu
autoturisme și consumul de combustibil pentru operatorii
economici, cu excepția dotărilor cu autoturisme și consum de
combustibil pentru activitățile de producție, mentenanță,
transport, intervenție, precum și pentru alte categorii de activități
aprobate de ordonatorul principal de credite din
subordinea/coordonarea/autoritatea căruia face parte operatorul
economic, conform obiectului de activitate, se stabilesc după
cum urmează:

MONITORUL OFICIAL AL ROMÂNIEI, PARTEA I, Nr. 977/27.X.2023
24
Norme privind dotarea cu autoturisme și combustibil
Autoturisme Număr maxim
Limită maximă*)
litri/lună/autoturism
Director general 1 autoturism
200
Director general adjunct 1 autoturism
Director de specialitate 1 autoturism
Director economic/financiar 1 autoturism
Parc comun:
Număr persoane încadrate:
până la 400 persoane
peste 401 persoane
4 autoturisme
8 autoturisme
(2) Normativele de cheltuieli pentru dotarea cu autoturisme
prevăzute la alin. (1) nu se aplică în cazul autoturismelor
achiziționate din fonduri externe nerambursabile.
(3) Autoturismele achiziționate trebuie să aibă o capacitate
cilindrică de cel mult 1.600 cm, iar prețul nu poate depăși
contravaloarea în lei a sumei de 23.000 de euro inclusiv TVA,
calculată la cursul Băncii Naționale a României (BNR) din data
inițierii procedurii de atribuire a contractului de achiziție.
Normativul privind valoarea de achiziție a autoturismelor nu se
aplică în cazul autoturismelor achiziționate din fonduri externe
nerambursabile.
-----------------------------------------

Mai exact as avea nevoie de lamuriri in ceea ce priceste aceste paragrafe:

(2) Normativele de cheltuieli pentru dotarea cu autoturisme
prevăzute la alin. (1) nu se aplică în cazul autoturismelor
achiziționate din fonduri externe nerambursabile.
(3) Autoturismele achiziționate trebuie să aibă o capacitate
cilindrică de cel mult 1.600 cm, iar prețul nu poate depăși
contravaloarea în lei a sumei de 23.000 de euro inclusiv TVA,
calculată la cursul Băncii Naționale a României (BNR) din data
inițierii procedurii de atribuire a contractului de achiziție.
Normativul privind valoarea de achiziție a autoturismelor nu se
aplică în cazul autoturismelor achiziționate din fonduri externe
nerambursabile.

Aceste limitari pentru achizitia autoturismelor pentru societatea comerciala se aplica tuturor firmelor din Romania (cu exceptiile mentionate)? Sau doar celor de stat? Operator economic inseamna orice societate din Romania?

Multumesc,
Bogdan
Buna ziua,
Ma confrunt si eu cu o situatie mai delicata. Am un abonament pe firma care expira peste 6 luni. In mai anul trecut furnizorul mi-a crescut factura cu 1 EUR, iar eu nu am observat pana acum, iar acum doresc sa reziliez, fara sa platesc taxa de reziliere, dar funizorul insista ca ei au trimis scrisoare la adresa firmei (pe care eu nu am vazut-o niciodata) in care se mentiona ca o sa imi mareasca abonamentul. Si cica daca nu am raspuns in 30 de zile atunci ca vreau sa renunt s-a considerat ca eu sunt deacord cu marirea. Iar acum imi cer taxa de reziliere ca vreau sa renunt pe motivul acesta, al cresterii tarifului. Ce as putea face in situatia asta? Daca refuz plata si ajung in instanta exista sanse de castig sau nu exista nicio solutie decat sa platesc taxa de reziliere? Multumesc, Bogdan
Buna ziua.
Incerc sa lamuresc si eu cateva aspecte si sper sa reusesc aici.
Povestea arata cam asa:

Langa casa unde locuim s-a construit un bloc la 3m distanta de limita proprietatii, ceea ce a fost legal. Ulterior persoana care s-a mutat la parter pe partea cu noi, avand iesire catre lateral din apartament si-a construit o anexa acoperita, din lemn, pe care o foloseste ca bucatarie, aceasta anexa a ajuns ca distanta la aproximativ 1.5m de limita proprietatii. De asemenea in aceasta anexa si-a mutat si centrala termica, facand si modificari la instalatia de gaze, banuiesc nelegale. Alta problema odata cu mutarea acestei persoane este faptul ca organizeaza constant petreceri zgomotoase, cu boxele scoase afara din apartament, isi monteaza piscina gonflabila, etc, toate acestea intamplanduse pe distanta de 3m dintre constructia blocului si gardul dintre noi. Ma puteti lamuri va rog ce se poate face in cazul acesta si ce legi exista in privinta acestor aspecte? Este permis sa isi organizele petreceri si gratare in afara apartamentului si anume langa gardul dintre noi? Si de asemenea, anexa daca a ajuns la 1.5m distanta de limita proprietatii este in illegalitate? Multumesc! Bogdan
Multumesc pentru raspuns!

Bogdan
Buna ziua,
Povestea acestei situatii neplacute este urmatoarea:

La sfarsitul lui August, 2018 am cumparat doua routere identice de pe cel.ro. Unul pe persoana fizica si unul pe firma, aveam nevoie de ambele.

La 2 zile de la achizitie am constatat ca nu faceau ce trebuiau sa faca si am decis sa fac retur, descrierea lor pe site era intr-o oarecare masura mincinoasa, chiar si pozele erau cu totul altele decat realitatea.
Am mers cu ele in brate la magazinul lor unde mi s-a spus ca ei nu accepta retururi asa ca merg eu acolo si ca trebuie sa fac la ei pe site cerere de retur. Am facut si am asteptat, la 10 zile am primit primul raspuns cerandu-mi-se explicatii de ce vreau sa fac retur si cu poze care sa dovedeasca asta. Le-am oferit explicatiile si la inca 10-15 zile dupa asta am primit un alt raspuns la cererea pentru cel achizitionat pe firma ca ei au o politica de retur pentru achizitiile pe firma care le ofera posibilitatea sa nu accepte retururi pentru acestea. La cel pe persoana fizica nu m-au bagat in seama. La cateva zile dupa raspunsul acesta au inchis si ambele cereri si am fost lasat cu ochii in soare.

Mentionez ca am facut si sesizare la ANPC explicand la fel ca sunt doua routere si firma si PF, iar cei de acolo, alti draguti, mi-au raspuns dupa o luna ca firmele nu au calitatea de consumator si ca nu pot sa faca nimic, ignorand si partea ca aveam unul si pe PF.

Acum, intrebarea este: se poate face ceva cu situatia asta? Pot sa dau in judecata si CEL.ro si ANPC pentru treaba asta? Am sanse de castig? Exista un avocat care s-ar inhama la asa ceva? Multumesc, Bogdan.
Multumesc pentru raspuns.
Si instanta pe ce baza modifica certificatele de nastere?

Pe ce declara copiii?

Pentru ca teoretic in acest moment nu este nicio dovada ca ea a fost mama lor decat vecinii care stiu si coincidentele ca prenumele mamei este acelasi in certificate cu al ei si mai este trecuta varsta mamei in certificatul de nastere al copiilor de unde la fel se poate vedea ca, coincide adaugand varsta actuala a copiilor cu varsta ei.

Valeriu Chirita a scris:

Va puteti adresa instantei pentru a obtine rectificarea certificatelor de nastere.

Buna ziua,
Mama sotiei se confrunta cu o situatie complicata, si anume, mama ei (bunica) a decedat de curand si s-a descoperit ca nu exista niciun act care sa dovedeasca ca ea a fost mama copiilor ei (3 copiii) pentru ca cel cu care i-a facut a declarat la primarie ca numele mamei este Popescu iar de fapt pe ea o chema Georgescu. Nu erau casatoriti si nu au fost. Acum intrebarea este.. ce se poate face si cum se poate dovedi ca bunica a fost mama si ca numele trecut in certificatele copiilor este gresit adica a fost declarat fals, pentru ca pe ea o chema Georgescu si nu Popescu?

Au intampinat probleme si la ridicarea ultimei pensii, nu au vrut sa o dea din cauza asta si de asemenea cred ca or sa fie probleme si la succesiune.

Sper ca m-am facut inteles. Multumesc pentru atentie.

Bogdan
Răspuns la discuția amanare pronuntare
av.antoanelageaman a scris:

nu trebuia sa va prezentati. instantele amana destul de des pronuntarile deoarece sunt superaglomerate. ...daca insa spuneti ca v-a citat in acelasi dosar , insemna ca a repus cauza pe rol..adica mai vrea sa lamureasca ceva si are nevoie de prezenta dvs.



Multumesc pentru raspunsul rapid, o sa vad maine care este problema. O zi buna.
Buna ziua,

Va rog daca ma puteti ajuta am si eu o mare nelamurire. Pe data de 12 Mai mi s-a spus ca este in pronuntare, seara mai tarziu am verificat pe porta.just.ro si scria ca s-a amanat pronuntarea pe 19 mai, acu am primit acasa citatie sa ma prezint la judecatorie maine, iar acu am verificat din nou pe porta.just.ro scrie ca in data de 19 Mai a fost iar amanat, ce poate sa insemne asta? trebuia sa ma prezint si eu la pronuntare? sau de ce se tot amana ca nu inteleg? Multumesc, Bogdan.
ynocentta a scris:

1- Accesati site-ul instantei care urmeaza sa solutioneze cauza in care sunteti parte
2-Daca detineti numarul dosarului,data si ora judecariii cauzei,va revine obligatia sa va prezentati la instanta in timp util si parcurgeti listele informative postate la salile de judecata.


Multumesc pentru raspunsuri. Deci practic o sa trebuiasca sa merg maine la judecatoria sector 1 si sa ma uit pe niste liste si aflu sala. Corect? Multumesc