avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Activitate Saromandus

Activitate Saromandus

In primul rand, multumesc tuturor pt raspunsuri.
In ceea ce priveste atitudinea copilului, acesta este dornic sa petreaca timpul alocat viyitei sale la domiciliul meu, cu mine. chiar am vorbit cu el, si fata de mama sa si/a manifestat dorinta de a veni la mine in vacanta de craciun. Copilul are deja 14 ani, merge pe 15.
Anterior plecarii, am beneficiat de dreptul meu de vizitare, astfel cum era scris in sentinta. tin sa mentioneaz ca si eu mi/am respectat datoria -ma refer aici la pensia alimenatra, care oricum este procentuala- si chiar mai mult de atat.
Totusi, ati facut referire la faptul ca ambii parinti au dreptate in felul lor...adica cum, pretentiile mele de tata nu sunt cumva justificate? in plus, ce dreptate are ea..in sensul cumva ca nu ma lasa sa mentin legatura in acest fel cu copilul, si viceversa, nu iipermite sa vina la mine?
Dar totusi, daca in sentinta este stipulat ca vizitarea se face la domiciliul tatalui...atunci ea ar trebui sa faca astfel incat sa fie posbil ca eu sa imi realizez dreptul, nu?. eu stiu ca ea nu ma impiedica sa imi vad copilul , dar am citi si conform Conventiei de la Strasbourg din 1980, faptul ca intre copil si ambii sai parinti trebuie sa existe relatii, iar celalalt parinte caruia nu i s/a incredintat copilul , are dreptul sa participe la formarea si educarea copiululu sau. iar celui caruia i s./a incredintat copilul, trebuie sa se asigure ca se poate face acest lucru. impiedicarea acestuia ca celalalt parinte sa aiba acces la viyitarea copilului si sa mentina relatii cu copilul nu este in acest caz legala. in plus, vorbind cu ea, mi/a spus ca refuza sa i faca copilului procura, cu care acesta sa se poata deplasa in romanaia, cu avionul. ..asta nu se numeste cumva restrictie?
dar sa zicem, ca eu nu mi/as permite sa i platesc drumul...nu tot restrictie s/ar numi?......cine a pus/o sa mearga acolo? eu cumva?
Buna ziua,
As avea nevoie de niste informatii in legatura cu o eventuala plangere penala. fosta mea sotie este plecata cu copilul meu in alta tara din cadrul europei. dreptul meu de vizitare al copilului este clar stabilit prin sentin;a de divort, de doua ori pe luna, vacanta vara, etc. am acceptat verbal ca ea sa plece in afara tarii cu copilul, cu conditia (repet, nu avem nimic scris), ca el sa poata veni de cel putin 3 ori pe an, de sarbatori, chestie pe care nu o respecta. in eventualitatea ca a/si face o plangere penala, pt nerespectatrea hotararii judecatoresti, ce sanse am, ea fiind plecata definitiv in germania, recasatorita acolo. cum se poate reyolva o situatie de acest ge? ce sanse are totusi, fiind o asa distanta mare? am vazut in codul penal ca daca nu respecta programul de viyitare, poate fi sanctionata cu amenda sau trei luni inchisoare. dar, daca ea se afla pe altundeva decata in tara, cum pot fi acetse sanctiuni duse la indeplinire?
Multumesc mult de informatii

In primul rand imi cer scuze ca tot insist pe subiectul acesta, dar chiar am nevoie de informatii. As mai avea insa cateva nelamuriri.
Prin sentinta imi este reglementat programul de vizitare, precum urmeaza, bilunar de vineri pana duminica, o luna vacanta de vara , o saptaman celelate sarbatori - vacante, la domiciliul meu, adica al tatalui. am inteles de buna voie ca nu pot sa imi vad copilul de doua ori pe luna, nu este timp si nici bani asa ca am zis ca este foarte bine daca vine vara o luna (oricum vacanta lor de vara este de o luina in germania, acolo unde se afla) si sa vina de Craciun doua saptamani (si nu una, asa ca o compensare pentru restul zilelor de care nu beneficiez) si o saptamana de Paste. de doi ani de cand e acolo, de paste nu l-am vazut, iar iarna trecuta nu l-a lasast sa vina. deci, l-am vzyut doar vara trecuta, mai precis o data pe an. acum, iar nu vrea sa il lase, spunand ca nu are timp sa faca procura necesar pentru ca copilul sa poata veni cu avionul, ca ea a decis, si ca asa va fi cum vrea ea. ce e de facut, fiindca ea se simte protejata prin distanta. mentionez faptul ca lunar imi platesc pensia de intretinere si ca , in plus, cand vine, i cumpar haine, etc, tot ce are nevoie, ca doar e copilul meu.
Va rog sa imi spuneti ce este de facut.
Multumesc mult.

Multumesc mult de informatii. As mai avea insa cateva nelamuriri.
Prin sentinta imi este reglementat programul de vizitare, precum urmeaza, bilunar de vineri pana duminica, o luna vacantya de vara , o saptaman celelate sarbatoriu/vacante,la domiciliul meu, adica al tatalui. am inteles de buna voie ca nu pot sa imi vad copilul de doua ori pe luna, nu este timp si nici bani asa ca am zis ca este foarte bine daca vine vara o luna (oricum vacanta lor de vara este de o luina in germania, acolo unde se afla) si sa vina de Craciun doua saptamani (si nu una, asa ca o compensare) si o saptamana de paste. de doi ani de can d e acolo, de paste nu l/am vazut, iar iaran trecuta nu l/a lasast sa vina. deci, l-am vayut doar vara trecuta, mai precis o data pe an. acum, iar nu vrea sa il lase, spunand ca nu are timp sa faca procura necesar pentru ca copilul sa poata veni cu avionul, ca ea a decis, si ca asa va fi cum vrea ea. ce e de facut, fiindca ea se simte protejayta prin distanta. mentionez faptul ca lunar imi platesc pensia de intretinere si ca , in plus, cand vine, i cumpar haine, etc, tot ce are nevoie, ca doar e copilul meu.
Va rog sa imi spuneti ce este de facut.
Multumesc
Buna seara,
As dori sa stiu daca, in urma pronuntarii unei sentinte de divort, este incredintat copilul mamei, aceasta poate sa iasa cu copilul din tara, mai precis sa se mute cu el in alta tara fara acordul tatalui?
In plus, am citit ca daca tatal nu isi respecta datoria stabilita prin sentinta, adica sa plateasca pensia alimentara, poate fi sanctionat destul de urat. Dar, daca ea nu respecta programul de vizitare, ce se intampla? Sau legea este facuta doar pentru a pedepsii tatii?

Buna seara,
Cum se poate pune in executare o sentinta de divort pronuntata in Romania, unde este stabilit si programul de viziatre al minorului, in Germania? Mai exact, daca dreptul de vizitare al minorului nu imi este respectat, eu fiind in Romania si el acolo, cum pot eu sa-mi apar acest drept, mai ales ca eu stiu ca daca , la noi in tara nu se respecta o sentinta, se poate ajunge la lucruri mai delicate.
fiul meu se afla in germania cu mama sa, iar eu nu pot sa il vada decata cand il lasa mama sa. adica, este nevoie de procura pt ca fiul meu sa poata calatori in afara germaniei, si ea nu vrea sa o faca.
am facut ceva demersuri in acest sens, mai precis, dupa ce am vorbit la Ministerul Justitei din Romania, urmeaza sa trimit acte, care impreuna cu o cerere vor fi depuse la min. just din germania.
acum, intrebarea mea este, daca stie cineva cum se desfasoara mai departe procesul acesta, in cazul in care trebuie sa imi angajez un avocat(asta in cazul in care nu mi se ofera asistenta judiciara) ce tarife se practica. si mai ales ce sanse am. copilul isi doreste sa vina la mine de sarbatori, iar datoria mea fata de el (ma refer aici la pensia alimentara) mi-o indeplinesc.
cred ca am uitat sa spun faptul ca prin sentinta de divort este stabilit si programul de vizitare, de doua ori pe luna, o luna vacanta de vara, o sapt cel. sarbatori, etc, sentinta care este evident ca nu se respecta.
V-as fi tare recunoscator celor care ar putea sa imi dea ceva informatii.