avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate dorinahd

Activitate dorinahd

Buna ziua.Am detasat in strainatate un angajat pe o perioada de 1 an.La plecare a primit actul aditional de detasare dar acolo am scris ca primeste o diurna de 35 Euro*2.5 (exact asa am scris) am vrut sa scriu ca primeste diurna in limita de 35 Euro pana la 2,5.Dupa jumatate de an de la cererea de lichidare al dansului am primit o cemare in judecata pentru o diurna de 87.5 Euro.Mentionez ca am hotarare AGA si un tabel cu diurna pe fiecare zi semnata de acesta pentru diurnele lunare care le primea angajatul din care avans chas si restul pe card ( diurna care era intre 65 sau 75 de Euro.VA ROG MULT sa ma ajutati cu o justificare a acestei greseli pe care am facut-o in actul aditional.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Firma din Romania ,in baza unui contract de prestari servicii cu o firma din Germania are 9 detasati la aceasta.Acum am primit de la finantele germane o instiintare ca trebuie sa platim impozitul pe venit la dansii deoarece s-a depasit perioada de 183 de zile detasate conform conventiei.De la finantele germane mi-au spus ca trebuie sa complectez un formular de pe internet sa il trimit la dansii si mi-au dat un cont unde sa virez banii.ATAT si niciun ajutor in plus.
Eu nu inteleg care impozit trebuie sa il platesc: cel pe salariul din Romania sau cel pe DIURNA ( care este sub limita legala din Romania 35*2.5 Euro /zi) data angajatilor detasati????????
VA ROG SA MA AJUTATI cu un sfat sau cu o solutie sau cu o procedura....
Ce trebuie sa fac?Va rog frumos daca mai este cineva in situatia mea sa ma ajute cu o solutie .


Buna seara.
Firma la care lucrez are 10 angajati detasati la o fabrica de mase plastice in Germania pentru o perioada de 1 an . Angajati primesc salariul din Romania + o diurna , conform codului fiscal.Avem inclusiv Formularul A 1 obtinut.Acest formular atesta faptul ca Firma isi plateste toate impozitele in Romania .
Acum am fost instiintati de finantele din Germania ca trebuie sa platim la Statul German un impozit pentru salariile angajatilor daca perioada de lucru a acestora depaseste 183 de zile.
Am citit Conventia dintre Romania si Germania privind dubla impozitare si legea 29/2002 dar nu inteleg prea bine de ce trebuie platit acest impozit ( ma incadrez la art 15 din aceasta Conventie ?).
Ve Rog Frumos sa imi raspundeti si mie !!!! Se mai confrunta cineva cu aceasta situatie ???? A mai platit cineva acest impozit ???? Cum se procedeaza si ce trebuie facut .
Va multumesc respectuos pentru atentie si pentru raspunsuri !!!
Pai si atunci protectia mea ca angajator unde este ?
Conform legislatiei Formularului A 1 eu nu pot sa trimit alta persoana care sa il inlocuiasca ,asta rezulta ca eu o sa pierd acel contract pt. ca angajatul meu vrea sa se angajeze la Firma din Germania ?
Buna ziua.Am incheiat un contract de prestari servicii cu o Firma din Germania la care am un angajat detasat pe 1 AN de zile .Am la contractul de munca act aditional incheiat prin care angajatul este instiintat de perioada de detasare (care expira in luna 06/2015),moneda in care este platit,conditii de locuit,conditii de clima ..etc.Am obtinut si Formularul A1 de la CNPAS Bucuresti .Acum angajatul imi solicita lichidarea pentru a se angaja direct la Firma din Germania,nicidecum pentru motive personale temeinice cum este Art.46/(3) din Codul Muncii (si acest refuz il putea face numai in momentul cand a fost instiintat pentru detasare adica anul trecut in luna 06)
Mentionez ca Firma din Germania nu mi-a solicitat rezilierea contractului si conform legislatiei aplicabile Formularului A 1 eu nu pot trimite alt angajat sa-l inlocuiasca pe acesta.
Inrebarea mea este: ii pot refuza lichidarea pana la momentul cand ii expira Formularul A 1 invocand art 45 si 46 din Codul Muncii ???? mai ales ca a semnat si un contract de fidelitate cu firma mea prin care el nu avea voie sa solicite firmei unde este detasat ,angajarea.
Va multumesc si va rog sa maajutati cu o metoda legala.
Buna seara tuturor.
Firma la care lucrez are 15 angajati detasati in Germania pe o perioada de 1 an (Avem Formularul A 1 obtinut) Acum cu noua Lege a Germaniei cu salar minim de 8.5 Euro pe ora , este in regula daca salariatul isi primeste salariul minim pe Romania plus o indemnizatie de detasare de 68 Euro pe zi inclusiv sambata si duminica ?
Sau cum este legal sa procedez cu intocmirea actelor pentru personalul detasat ?
Mentionez ca colegii mei detasati lucreaza cate 8 ore pe zi (foarte rar se intampla sa lucreze si sambata cate 3- 4 ore) si la o perioada de 3 luni vin acasa cate 2 saptamani .
Firma din germania ne-a cerut un stat de remuneratie lunar care sa reprezinte indemnizatia lunara pentru fiecare detasat si fiecare salariat trebuie sa primeasca un fluturas lunar care sa reprezinte remuneratia primita in fiecare luna.

Va multumesc foarte mult pentru atentie !



Va multumesc foarte mult.Formularul A 1 l-am obtinut deja.
Buna ziua.Pentru a practica activitatile secundare din actul Constitutiv ( reparatii auto , zidarie , vopsitorie etc.) in strainatate in baza unor contracte de prestari servicii , imi trebuiesc autorizatii speciale sau trebuie mentionat acest lucru in Actul Constitutiv ??
Va multumesc si va doresc un an plin cu sanatate.
Buna ziua.
Firma din Romania X a obtinut un contract de prestari servicii cu o firma din Germania.Inaintea noastra acest contract l-a avut o alta firma tot din Romania Y dar l-a pierdut pentru ca a fost rau platnica cu diurna salariatilor.Acum unii din angajatii firmei Y si-au dat demisia si in prezent sunt angajati la firma X.Firma din Germania nu a vrut sa mai vireze ultimii bani (4000 E) in contul firmei Y pentru ca stia ca aceasta nu o sa-si achite diurna angajatilor si i-a virat in contul firmei X ca aceasta sa poata achita diurna angajatilor firma Y fiind de acord cu aceasta solutie intocmindu-se un document de cesiune intre XsiY.
Angajatii au fost achitati si contractul decurge normal si in bune conditii intre firma X si firma din Germania.
Care ar fi monografia contabila pe care sa o foloseasca cele doua firme din Romania ca totul sa fie legal.
Va multumesc pentru raspunsuri.O zi buna tuturor.
Buna ziua.Firma noastra este in negocieri cu o firma din germania pt.detasarea unui nr.de 15-20 muncitori la sediul acesteia pt. activitatea de sortare lazi si sticle de plastic pe o perioada de 1 an.Eu m-am informat despre acest formular A 1 dar firma din germania imi spune ca acesta a fost valabil pe o perioada de 7 ani si a expirat perioada la sfarsitul lui 2013.Puteti va rog sa-mi spuneti unde pot gasi acest paragraf in care se specifica (perioada de 7 ani).Pentru aceasta activitate este un cod CAEN pe care trebuie sa-l avem inclus in obiectele de activitate al firmei ?Sunt anumite conditii pe care trebuie sa le indeplinim pt. a fi in regula cu toate documentele ?.Pun aceste intrebari deoarece firma din germania mi-a spus ca are nevoie doar de cert.de atestare fiscala in fiecare luna si sa nu avem punct de lucru sau filiala deschise in germania .Va multumesc