avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Activitate radu_mc

Activitate radu_mc

Răspuns la discuția Grupa a II-a de munca - anexa 2
In primul rand multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Este vorba de tatal meu care a obtinut o adeverinta eliberata de fostul angajator prin care dovedeste faptul ca a lucrat in grupa a II-a de munca, insa Casa de Pensii a respins cererea de incadrare in grupa a II-a. S-a solicitat de catra Casa de Pensii o copie a unui tabel nominal al meseriilor care se incadrau in grupa de munca in acea perioada, insa angajatorul a spus ca nu au asa tabel pentru perioade anterioare anului 1990, iar incadrarea s-a facut, in adeverinta eliberata, conform anexei 2 a Ordinului 50/1990.
Buna seara, poate ma poate ajuta cineva cu anexa completa nr 2 a Ordin 50/1990. Stiu ca mai este si Ordin 125/1990 in care apar iar 2 anexe pentru grupele de munca, este vorba de aceleasi anexe ca si in cazul ordinului 50/1990 sau sunt alte anexe pentru aceleasi grupe? In ordinul 125/1990 apare " 5. Prezentul ordin se aplica pentru perioada lucrata dupa 1 martie 1990." insa la punctul 4 este precizat "4. Metodologia, pe baza careia unitatile efectueaza incadrarea in grupele I si II de munca, este cea prevazuta in Ordinul nr. 50/1990 al Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale, Ministerului Sanatatii si Comisiei Nationale pentru Protectia Muncii cu completarile facute prin Ordinul nr. 100/1990 si care se aplica in continuare."

Intrebare: pentru cineva care a lucrat in perioada 1971-1983 in conditiile grupei a II-a de munca care anexe se aplica? Acelea ale Ordinului 50/1990 sau acelea ale Ordinului 125/1990 in care, la punctul 5, se spune ca acest Ordin 125/1990 se aplica pentru perioada lucrata dupa anul 1990.

Multumesc anticipat pentru orice clarificare pe acest subiect!
Multumesc mult, pentru ambele raspunsuri.
Poate o copie necertificata a unui contract sa fie considerata ca proba (cu inscrisuri) in instanta, in lipsa vreunui original? poate fi contestata acea proba (conform carui articol, lege) de partea adversa? Multumesc.
multumesc anticipat pentru raspuns
Buna seara, va rog un raspuns cu trimitere la anumite articole (cod civil sau comercial) privitor la definirea legala si completa a "practicii comerciale". Multumesc pentru orice informatie.



multumesc pentru raspuns
In cazul in care o societate are proces - contestatie la Judecatorie pentru o contraventie, contestatie depusa la inceputul anului 2010, insa prin amanari doar in ianuarie 2011 se pronunta o sentinta pentru acea cauza inceputa in 2010..conform noii legislatii (mica reforma a justitiei) pentru acea contestatie se mai poate face recurs?? sau ramane hotararea definitiva si irevocabila (deci procesul a inceput in 2010, iar legea noii reforme in justitie intra in vigoare in ianuarie 2011, se aplica retroactiv si pentru procesele deja in derulare din 2010?) ..multumesc anticipat pentru orice raspuns argumentat (cu exemple si trimiteri la anumite legi/articole).
Poate este si efectul inflatiei de posesori de hartie colorata pe post de diploma de asa-zise studii superioare, ma refer la sutele de mii de absolventi ai unei "fabrici de studenti".... marea majoritatea din asa-numitii absolventi fiind cei care aveau posturi in institutii dar aveau nevoie si de o "acoperire" privind studiile...astfel s-au umplut insitutiile aproape numai cu pseudo-absolventi de studii superioare, in detrimentul calitatiii serviciilor, calitate care era bine asigurata si de catre angajatii cu studii medii insa detinatori de solide competente profesionale, castigate in ani de experienta profesionala...

Asta e tara, asta meritam....
De la A la Z asta se urmareste, prin aproape orice lege sau initiativa legislativa, propunere legislativa sau declaratie publica politica etc din ultimul timp - dezbinare si asmutirea unora impotriva altora..."dezbina si condu" de parca suntem in antichitate (ei "parca"...chiar suntem...)...Prin unitate s-ar rezolva in regula si la timp toate litigiile de munca, pentru ca democratia inseamna puterea poporului (pentru cine a uitat de unde vine sensul originar)....rezolvare fara drept de apel din partea celor "pusi sa conduca"...de ce am pus in ghilimele ideea cu conducerea? ...este pentru ca multi nu au abilitati sau pregatire de conducere decat a autoturismului, nimic mai mult...sau nici macar a autoturismului (vezi situatia fostului Prefect de Cluj, stire de ultima ora cu ucidere din culpa..accident pe trecerea de pietoni...)...