avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate pisicul negru

Activitate pisicul negru

Doresc sa anulez dreptul de uzufruct viager al unei persoane cu care am incheiat contract de v-c cu aceasta clauza , pe motiv de abuz de folosinta .
Pentru aceasta este suficienta proba cu martori?. sau trebuie fotografii, expertiza speciala?
Cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Stiti cum e cu acest uzufruct viager: proprietarul are nuda proprietate si uzufrtuctantul are drept de folosinta . Intrucat in contractul de v-c este specificat ca uzufructantii au dreptul de a folosi si de a culege roadele acestui apartament si obligatia de al mentine in buna stare si cu toate cheltuielile de intertinere la zi.
Eu lucrez in strainatate, vin o data la cativa ani in Rom.
La momentul incheierii contractului de v-c toate datoriile erau platite la zi.
Am cumparat un apartament cu clauza de uzufruct viager pentru fostii proprietari.La listele de intretinere figureaza numele meu , avand in vedere ca eu sunt proprietar.
Dupa 6 ani de la incheierea respectivului contract de v-c constat ca nu s-a efectuat nici o plata la intretinere ,datoriile catre asociatie ajungand la aproximativ 9000 ron restante plus 8000 ron penalizari.
Cand m-am prezentat la administratora asociatiei de proprietari aceasta mi-a raspuns raspicat ca eu sunt proprietar...atunci eu sunt bun de plata.Nu mi-a putut da explicatii de ce nu s-au luat masuri de recuperare a datoriilor respective de catre asociatia de proprietari,de ce nu s-au trimis somatii sau alte notificari de plata.
M-a poate lamuri cineva:
--cui se imputa datoriile la asociatie in acest caz? proprietarului sau uzufructantului?
--pana la ce suma trebuie sa creasca datoria la asociatie pentru ca aceasta sa ia masuri de recuperare a debitului ?
--daca nu s-au luat astfel de masuri, eu, ca proprietar am voie sa contest si sa cer anularea lor in baza vreunui temei legal?
Astept pareri si sugestii...multumesc.


Cautand pe internet am gasit regulamentul de aplicare al noului cod rutier prevazut in H.G. nr.1391 din 4 oct. 2006 .
CAPITOLUL VII: Sanctiuni contraventionale si masuri tehnico-administrative
Art. 180
(1)În cazul în care constata încalcari ale normelor rutiere, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut în anexa nr. 1A, care va cuprinde în mod obligatoriu: data, ora si locul unde este încheiat; gradul profesional, numele si prenumele agentului constatator, unitatea din care acesta face parte; numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta contravenientului, numarul si seria actului de identitate ori, în cazul cetatenilor straini, al persoanelor fara cetatenie sau al cetatenilor români cu domiciliul în strainatate, seria si numarul pasaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberarii acestuia si statul emitent; descrierea faptei contraventionale, cu indicarea datei, orei si locului în care a fost savârsita, precum si aratarea tuturor împrejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; numarul punctelor-amenda aplicate si valoarea acestora, posibilitatea achitarii de catre persoana fizica, în termen de cel mult doua zile lucratoare, a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, sanctiunea contraventionala complementara aplicata si/sau masura tehnico-administrativa dispusa; indicarea societatii de asigurari, în situatia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale; termenul de exercitare a caii de atac, semnatura agentului constatator si unitatea de politie la care se depune plângerea.
[...]
Art. 181
(1)În situatia în care fapta a fost constatata cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, politistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contraventiei, potrivit modelului prevazut în anexa nr. 1D, dupa prelucrarea înregistrarilor si stabilirea identitatii conducatorului de vehicul.

Abia acum am observat ca mie mi s-a intocmit p-v model prevazut in anexa 1A si nu model prevazut in anexa 1D.

Pot sa folosesc acest argument in favoarea mea? sau nu are relevanta?







Răspuns la discuția VREAU DIVORT---LOCUIESC IN ITALIA
Da, casatoria a fost incheiata in Romania si din fericire, am la mine certificatul de casatorie in original.
Mai am o intrebare: pot sa fac procura speciala aici in Italia?..
Ma duc la un notar public aici, dar acesta o face in italiana. Este valabila daca ulterior va fi tradusa in Romania?
Aveti idee daca la amasada din Roma gasesc notari romani care sa-mi faca aceasta procura?