avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelacn

Activitate mihaelacn

Multumesc mult!
Buna seara!

Pentru o salariata care este in concediu medical toata luna (sarcina si lauzie), cum trebuie declarat in D112 venitul pe care aceasta l-a incasat in luna respectiva, reprezentand un bonus platit pentru anul anterior.

Daca trec venitul baza de calcul imi da eroare ca numarul de zile lucrate este zero.

Multumesc!
Buna ziua!

Am o rugaminte, ma poate ajuta cineva in legatura cu modul de intocmire a declaratiei 112 in urmatoarea situatie: un salariat este in concediu medical toata luna februarie si a primit si un bonus in aceasi luna. Cum se declara acest bonus in D 112 intrucat numarul de ore lucrate este 0. Cred ca la sectiunea E 3 se declara la randul 8 dar nu face corect calculul. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Decont TVA
Multumesc pentru raspuns!
Discuție Decont TVA
Buna seara!

Ma poate ajuta cineva in legatura cu operatiunile la care se refera optiunea din decontul de TVA valabil incepand cu luna ianuarie 2012 ,,Se bifeaza daca se aplica metoda simplificata pentru operatiuni interne"
multumesc!
Buna ziua!

Daca o firma ia marfa de la furnizor si o transporta direct clientului, de la furnizor pleaca o anumita cantitate iar pe cantarul clientului este o alta cantitate, cum tratez din punct de vedere fiscal aceste diferente.

Ma gandeam ca pentru diferentele in plus sa trec pe venituri impozabile iar cele in minus pe cheltuieli nedeductibile si sa colectez TVA.

Multumesc!
Buna ziua!
Exista o forma legala de a presta niste servicii intre persoane fizice (neautorizate)? De exemplu daca o persoana fizica isi construieste o casa si pentru acesta activitate sunt folosite mai multe persoane fizice (neautorizate) trebuie incheiat vreun contract intre acestea? Se inregistreaza la ANAF, de exemplu? Ce declaratii se depun? Multumesc anticipat!
Buna ziua!

De la ce suma sau numar de zile de intarziere se instituie poprirea pe contul bancar? Care este actul normativ unde se prevede acest lucru?

Multumesc!
Firma din RO este inscrisa in ROI. Tre sa mai cer lamuriri de la administrator..................sper sa ma lamuresc......
Multumesc de opinie!
Beneficiarul este o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA. Factura contine doua linii: una cu produsul achizitionat si una cu expeditia, la ambele se adauga TVA. La ,,Ship Via" este mentionat: Signed For RM. Nu cunosc motivul pentru care s a facturat cu TVA.
Ce parere aveti?