avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Activitate ATrica

Activitate ATrica

Cheltuieli de Judecata - RECURS

Buna !
In urma unui proces indelungat de servitute, castigat de subsemnatul, a urmat un proces separat pt cheltuielile de judecata.
La fond fost s-a aprobat doar 5.000 lei din cei 15.000 cheltuiti.
La apel, tribunalul a aprobat intrega suma de 15.000 lei cu drept de RECURS.
Nedumerirea mea se refera la dreptul de recurs.

Rog specialistii sa ne spuna daca RECURSUL pronuntat de instanta este legal in acest caz.

Mentionez ca am acesta indoiala intrucat la procesul de servitute (faza apel) s-a pronuntat hotararea "cu drept de RECURS" si dupa ce am contestat acest drept, instanta a corectat eliminand dreptul de recurs.

Multumesc pentru orice informatii utile.
Buna !
Vreau sa fac apel la un proces separat pentru cheltuieli de judecata ( la un proces de servitute pierdut de reclamanti) la care am primit doar 5.000 lei din cei 15.000 pe care i-am cheltuit cu onorariul avocatului la procesul anterior.
Intrucat relatia cu fostul avocat nu mai functioneaza, as dori consultanta pentru intocmirea cererii de apel.

Care ar fi onorariul pentru intocmirea cererii de apel ?

Mentionez ca termenul este foarte apropiat, adica trebuie rezolvat saptamana aceasta.

Multumesc !
Buna ziua !
Detinem un teren in Pipera si un vecin din spate a deschis actiune judecatoreasca pentru a-si largi drumul cu 3.5 m, luand astfel o portiune de 3.5m x 4 m din spatele terenului nostru.
As dori sa demarez formalitatile pentru a construi o casa pe terenul nostru - partea neafectata de cererea vecinului.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez pentru a primi aprobarile necesare (Certificat de Urbanism, Autorizatie de Constructie) pentru o constructie pe portiunea de teren care nu este in litigiu, astfel incat in cazul unei hotarari judecatoresti nefavorabile noua, aceasta sa poata fi pusa in executare.
Consider ca fiind proprietar, am dreptul de a folosi terenul nostru cum dorim si sa nu-l tinem nefolosit pana la o hotarare definitiva care poate dura si ani intregi.
Multumesc pentru orice raspuns pertinent.
Răspuns la discuția Dizolvare lichidare Fundație
DA ! Aveti dreptate. Fundatiile nu am membrii etc. TOTUSI, organizatia noastra a fost infiintata ca FUNDATIE, cu membrii (vreo 25, din care mai mult de 10 nu mai sunt in tara, unii nu mai sunt nici in viata), adunare generala a membrilor si multe alte prevederi statutare specifice asociatiei si este inscrisa in Registrul Fundatiilor. Acum, cand m-am lamurit cu privire la regimul fundatiilor si al asociatiilor si diferentele dintre ele, as putea afirma ca hotararea judecatoreasca de infiintare a fost nefundamentata, sa nu spun ilegala. Asta e ! Si trebuie sa actionam cumva pentru desfiintare. Am urmatoarea intrebare: NU SE FACE NIMIC pentru simplificarea procedurilor de desfiintare la fundatii, caci sunt destul de multe astfel de organizatii care nu mai au activitate de multi ani si ar trebui desfiintate. Centrele de resurse juridice pentru ONG-uri au facut / fac ceva sa lamureasca aceasta situatie ? Ma refer la intiative legislative de modificare a legii pentru a permite desfiintarea voluntara sau automata in caz de lipsa de activitate.
Răspuns la discuția Dizolvare lichidare Fundație

Ati reusit sa lichidati FUNDATIA ?

Ma intereseaza si pe mine procedura utilizata si succesul ei.

Multumesc tare mult pentru orice informatie.

carolmihai a scris:

Mulțumesc ptr răspuns, la Judecătorie e posibil sa imi ceara si acte contabile?


Nu a fost formulata nicio opinie pe acest subiect ?
Răspuns la discuția lichidare fundatie
Buna ziua !

Am vazut mesajul dvs prin care cereti sprijin, informatii privind dizolvarea unei fundatii.
Am o problema asemanatoare si acum m-am mobilizat sa rezolv lichidarea fundatiei, dar din pacate nu gasesc un specialist care sa-mi dea informatii corecte si complete.

M-as bucura mult daca am reusi sa colaboram, sa schimbam informatii si sa rezolvam problemele cu care ne confruntam.
Posibil ca dvs sa fi rezolvat si atunci eu as fi doar un beneficiar al informatiilor, altfel am putea avea avantaje reciproce prin schimb de informatii.rn

In concluzie, va rog sa-mi spuneti daca ati rezolvat lichidarea.

Daca da, am rugamintea de a-mi furniza niste informatii care s-ar putea sa ma ajute tare mult - informatii de la procedura de lichidare la contactul cu un lichidator cu experienta in asta.

Va rog sa-mi permiteti sa va contactez telefonic.

Astept raspunsul dvs cat mai curand posibil.

Va multumsc foarte mult.

Cu stima,
A. Trica

Tel 0722.876.761
Ma intereseaza o solutie pentru dezbaterea succesiunii in lipsa unui mostenitor cu domiciliul necunoscut.

In urma decesului socrilor, sotia mea si fratele ei vor sa rezolve problema succesiunii dupa parinti. Mai exista 3 nepoate de la un frate decedat, din care 2 au trimis procura iar una dintre nepoate este de negasit. Si-a parasit familia si domiciliul pe care-l cunosteam si nu stim unde se afla acum. Avem informatii de la cunostinte comune ca ar fi in Germania, dar nu stim unde si nu putem luat legatura cu ea.

Cum ar trebui procedat pentru a face succesiunea in lipsa nepoatei respective ?
Notarul din oras a cerut prezenta tuturor mostenitorilor sau procura de reprezentare sau declaratie de renuntare, conditii imposibil de indeplinit.

Mentionez ca nu intentionam sa inlaturam de la mostenire nepoata de negasit, ci doar sa se faca succesiunea in lipsa ei si sa i se dea partea la care are dreptul. Bineinteles ca vor fi probleme la eventuala vanzare a bunurilor mostenite ( o casa la tara in nordul Moldovei, jud Botosani si 1 ha de teren agricol), dar vom vedea atunci.

Va multumesc pentru raspunsurile pe care mi le veti transmite.
Multumesc pentru raspuns.
Tatal sotiei a decedat in anul 2000. Nu s-a facut nicio succesiune.
Mama sotiei a decedat in 2011.
Acum, cumnatul meu, fratele sotie, vrea sa faca succesiune dupa ambii parinti decedati.
Sotia mea vrea sa renunte la succesiune.

Asemanator este si cu 2 nepoate ale decedatilor (fetele unui fiu al decedatilor, decedat si el din 1999), dar care se afla in strainatate. Nepoatele isi mostenesc bunicii, tatal lor fiind decedat deja si vor sa renunte la aceasta mostenire.

Am 2 intrebari:
1. Sotia poate da o singura declaratie de renuntare la ambele sucesiuni dupa parinti sai, sau trebuie 2 declaratii ?

2. Nepoatele pot da (fiecare) declaratie de renuntare la ambele mosteniri (de la bunici), autentificata la consulat sau trebuie date declaratii separata pentru fiecare bunic ?

Astept raspunsurile dvs si va multumesc.

Cu stima,
Alex