avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate camelia david

Activitate camelia david

Buna ziua.
Programul normal de muncă este de 8 ore.
Dacă este să se ia pauza de masă (de jumătate de ora), programul se prelungește cu jumătate de oră sau pauza este inclusă în aceste 8 ore?
Răspuns la discuția Legea salarizarii nr.153/2017
Care persoana de la " resurse umane" este in masura sa spuna ceva in favoarea funcționarului. Daca aveti un raspuns, indiferent de el, dati-l mai departe....spre dezbatere.
Răspuns la discuția Legea salarizarii nr.153/2017
Eu nu cred ca trebuie sa renuntam la sporul pentru registrul electoral. De ce? Pentru ca legea este in vigoare- Legea 208, art.26. Ni s-au acordat atunci 5 clase care au fost concretizate cu 12,5% . Ce, s-a aplicat cumva Legea 284... ca si anexe? Asadar eu zic sa-l mentinem. Dar cum il aplicam? Ca daca de exemplu la secretar daca ii dai maxim (indemnizatia vicelui) ... nu ii mai poti acorda nici un spor ca depaseste indemnizatia viceprimarului. Si atunci... functia de conducere oricum nu beneficiaza de spor vechime (art.19), nu beneficiaza de 15%(conditii vatamatoare) nici de alte sporuri. Intrebare ... se respecta in cazul functiei de conducere art. 6 lit.c) si d) ???
Depinde de salariul de incadrare pe care il aveti plus sporul de vechime -acesta constituind salariul de baza... care daca majorat nu ajunge la 1050 lei aveti, trebuie asa stabilit (+sume compensatorii).
Deci se pare ca salariul d-voastra este bine stabilit si ca majorarea (cresterea) salariala nu are cum sa fie peste suma de 1050 lei.
Planul anual de achizitii publice este obligatoriu de trecut prin consiliul local?
Daca el exista in UAT si este aprobat de primar si vizat de contabil e gresit ca nu s-a apromat prin HCL???
Buna ziua.
Conform Codului civil la art. 1838 contractul de arenda se inregistreaza la primarie.
Dar APIA vine cu o adresa catre primarie prin care spune ca sunt nule de drept contractele de arenda, conform art. 956 din Codul civil, "Art. 956. - Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii.", daca acestea sunt incheiate de catre doar unul dintre mostenitori, fara dezbaterea mostenirii, la notar, si ca atare nu sunt luate in calcul la depunerea lor pentru subventia APIA.
Vreau o lamurire, eu, ca primarie, le inregistrez asa cum sunt depuse sau il oblig pe proprietar sa-si dezbata mai intai mostenirea??? Nu cumva imi depasesc atributiile????
Multumesc.
Răspuns la discuția Premii lunare de 2%
Este o depasire de atributii, bine, dar este legal acest premiu lunar de 2%??? adica se poate lua. Poate sunt acte care spun ca nu mai este in vigoare.
Răspuns la discuția 2% fond salarii - prime
Vin cu o completare la intrebarea postata de Anamaria1313:
Daca art.la care face referire ar fi 24 din Legea 284/2010- aceste premii lunare in limita a 2% din fondul de salarii a unei institutii publice, nu s-ar putea acorda??
Adica acest art. trebuie coroborat cu articolele din CF la care faceti referire d-lor contabili?
Va multumesc si chiar vreau un raspuns daca nu cer prea mult.
Spuneti-mi, o trezorerie, personalul de acolo, are dreptul sa nu aprobe premiile lunare de 2% , din art.24 Legea 284/2010, catre o institutie publica, chiar daca aceasta are sume si are si deschidere de credite??
Nu este o depasire de atributii? Intreb doar, poate gresesc si nu stiu eu atributiile acestei institutii a statului.

Multumesc.
mutumesc, stiam asta numai ca speram sa nu fie asa, oricum mutlumesc.