avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters141118

Activitate ContSters141118

eu chiar nu inteleg aceasta discutie...e lipsa de respect fata de cei ce adopta o pozitie diferita farta de cei ce scriu aici..
am zis de principiul autodeterminarii...dar vad ca se continua...


sau e doar poveste, ca daca ar fi si la noi, ce -am iesi cu toate cele scrise, revolutie, aiureli samd
pai scrieti cam asa..va rog sa calificati care-i principal si care-i accesoriu, desigur cu mentiunea ca pot fi amandoua principale:D
Răspuns la discuția Inregistrare contract inchiriere
eu cred ca o declaratie de acceptare din partea sotiei supravietuitoare e suficienta pentru finante, pe de o parte, iar pe de alta, pentru administrarea imobilului ...inchiriat..
desi, legal nu ar avea nevoie, certificatul de casatorie impreuna cu contractul de inchiriere facand dovada acceptarii...sau cel putin a unei gestiuni de afaceri..
cred:)
foarte interesante raspunsuri..
eu am avut multe uzucapiuni (prescriptie achizitiva)..si am mers pe 111CPC....si ea..uzucapiune-prescriptia e declarativa, constitutiva si parca retroactiva
apoi, prescriptia poate fi invocata pe cale de exceptie sau pe cale principala...

sau vedeti asta

Admisibilitatea cererii de constatare a intervenirii prescrisptiei extinctive
Tip: Sentinţă civilă
Nr./Dată: 11886 (24.10.2008)
Autor: Judecatoria Iasi

Prin sentinta civila nr. 11886 din 24 octombrie 2008, Judecatoria Iasi a admis actiunea formulata de catre reclamnta CCM in contradictoriu cu paratul CN si a constatat intervenita prescriptia extinctiva a dreptului paratului asupra creantei in valoare de 20898 lei, reprezentind sulta stabilita prin sentinta civila nr.5145/24.05.2004 a Judecatoriei Iasi.
Pentru a pronunta aceasta hotarare, instanta a retinut ca, in fapt, prin sentinta civila nr. 5145/24.05.2004, pronuntata in dosarul nr.16049/2003, Judecatoria Iasi a admis in parte actiunea de partaj al bunurilor comune formulata de catre reclamanta CCM impotriva paratului CN si a dispus atribuirea in natura a bunurilor; pentru egalizarea loturilor formate reclamanta a fost obligata sa achite piritului o suma de 208.972.601 lei vechi. Hotarirea a ramas irevocabila la data de 24.05.2004 prin neapelare.
Instanta a invocat dispozitiile art.1 alin.1 si art.3 alin.1 din Decretul nr.167/1958, care prevad ca dreptul la actiune, avind un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie , daca nu a fost exercitat in termen de 3 ani.
Instanata a retinut ca dreptul paratului de a cere obligarea reclamantei sa-i plateasca sulta in valoare de 20898 lei noi s-a nascut la data de 24.05.2004, iar termenul de trei ani pentru exercitarea acestui drept s-a implinit la 24.05.2007, cu mult timp inaintea formularii actiunii de fata; de asemenea, paratul nu a probat intervenirea nici unui caz de suspendare sau intrerupere a prescriptiei, astfel cum sunt enumerate in art.12 si art.16 Dt.nr.167/1958 .
Conform art.111 C.proc.civ., partea care are un interes poate sa faca cerere pentru constatarea existentei sau inexistentei unui drept daca nu are calea realizarii dreptului.
Apreciind ca cererea reclamantei intruneste cerintele de admisibilitate, vizind constatarea inexistentei dreptului de creanta al paratului si neexistind o alta modalitate judiciara pentru ca reclamanta sa obtina constatarea prescriptiei dreptului la actiune,interesul clarificarii valabilitatii acestui drept fiind actual, personal si legitim, in temeiul art.111 C.proc.civ.,art.1 alin.1 si art.3 alin.1 Dt.nr. 167/1958 , instanta a admis cererea.

:bow:

da..

pe de alta parte eu vb de principiu iar tu o "cotesti":O
nu conteaza...:D
una e inadmisibila, respectiv cea cu radierea
e doar opinie...:)


sau mai...adanc:D..ar trebui sa decline...radierea
Răspuns la discuția Cum renuntam la fumat?
Daca sunt credibil sau cel putin credeti ca am dreptate prin aceste constatari de autoanaliza, am sa revin cu cele doua metode prin care un fumator de 30-40 tigari/zi s-a lasat de fumat ,tot prin reducere programata, de la maxim la 0 din prima zi !

te rog,
eu fumez uneori mai mult de doua pachete...
Răspuns la discuția prejudiciu
solidaritatea e ca'n armata...:D
toti pentru unu si unu pentru toti, cu mentiunea ca cine plateste are drept de regres;)
renuntati la radiere si ramaneti cu prescriptia:D
sa stii ca eu vad ca sunt intrebari de profesionist...:D
eu cred ca cele doua cereri au ...competente diferite..
radierea se poate face doar la CF pe baza inscrisului doveditor al stingerii creantei, eliberat de creditor..sau al instantei..cum ca-i prescrisa executarea/creanta

restul sunt la misto...
cererea de radiere ...o adresezi CF si nu instantei..altfel e inadmisibila
doar plangerea impotriva incheierii registratorului ...bla bla