avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prejudiciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prejudiciu

buna ziua am si eu o intrebare:la un prejudiciu stabilit la 2 miliarde jm,cu 11faptuitori, acoperirea acestuia va fi impartita la toti 11 in mod egal,sau in functie de vinovatia fiecaruia se va stabili despagubirea sau fiecare din cei 11 va trebui sa achite aceasta suma de 2 mld jumate?
imi puteti deasemeni spune,va rog, unde anume in legislatie gasesc aceste reglementari?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141118 , utilizator 19:59, 20 Mai 2010
Prejudiciul va fi platit de toti cei care l-au cauzat. exista deci o raspundere solidara .Insa nu toti cei 11 vor plati intreaga suma ci fiecare va contribui la repararea aceluiasi prejudiciu. Art 998-999 Cod civil.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2010
ContSters47264, utilizator
solidaritatea e ca'n armata...:D
toti pentru unu si unu pentru toti, cu mentiunea ca cine plateste are drept de regres;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire prejudiciu blonda de la drept blonda de la drept buna ziua am si eu o intrebare:la un prejudiciu stabilit la 2 miliarde jm,cu 11faptuitori, acoperirea acestuia va fi impartita la toti 11 in mod egal,sau in ... (vezi toată discuția)
Raspundere civila delictuala??? coke coke Speta: -masina mea pe trotuar e lovita intr-o noapte de un taximetrist si facuta praf; -taximetrist in timpul serviciului; -masina are alt proprietar ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala a angajatului C_CRISTINA C_CRISTINA Un angajat- sef punct de lucru al unei societati, nu a indeplinit dispozitiile interne ale patronului, motiv pentru care foarte multe lucrari nu au fost ... (vezi toată discuția)