avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Activitate light_207

Activitate light_207

Multumesc frumos.
Ok, dar m`am orientat bine, spre Art. 24 / OUG. 44/2008, nu ? Este singurul loc unde am gasit informatii despre aceast lucru.

Va multumesc.
Buna seara,

Imi cer scuze, in primul rand pentru subiectele pe care le`am postat si am deranjat pe doamna Cristea Marina, subiecte care nu ar trebui sa o deranjeze. De aceea exista acest forum, unde se pot pune orice intrebari de natura legislativa, juridica, etc. De aceea domana Cristea Marina este inregistrata aici, pentru a acorda indrumari (daca doreste), la fel si ceilalti utilizatori.
Faptul ca si eu incerc sa ajut pe cineva, este un lucru bun. Am auzit pareri si pareri despre angajatii Intreprinderii individuale.
O persoana care detine o I.I., cu obiect de activitate Activitati de peisagistica, poate angaja PERSONAL CALIFICAT? sau DOAR personal NECALIFICAT ?
Art. 24 /OUG. 44/2008 nu prevede lucrul asta, ci doar "Art. 24. - Pentru organizarea şi exploatarea întreprinderii sale, întreprinzătorul persoană fizică, în calitate de angajator persoană fizică, poate angaja terţe persoane cu contract individual de muncă, înregistrat la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legii, şi poate colabora cu alte PFA, cu alţi întreprinzători persoane fizice titulari ai unor întreprinderi individuale sau reprezentanţi ai unor întreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activităţi economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secţiuni. "
Daca stiti altceva decat stiu eu, va rog sa imi spuneti, si in baza carei legi, sau ce reglementeaza faptul ca o I.I. NU poate angaja personal calificat.

Va multumesc, si sper ca nu am mai deranjat pe nimeni cu intrebarea mea.
Buna seara,

Imi puteti spune anume, unde trebuie sa autorizez codul 8219? Care este procedura?
Multumesc.
1. Care este acel cod caen ?
Multumesc.
Buna ziua,
Imi cer scuze ca postez din nou aceasta nelamurire, dar nu am fost lamurit de nimeni.

1. O firma de consultanta - cod caen 7022 - are voie sa infiinteze SRL-uri, SRL-D-uri, puncte lucru, cesiune parti sociale, majorare capital, etc, in cateva cuvinte, tot ce tine de modificarile aparute intro firma?
2. O firma de consultanta - cod caen 7022 - poate face contract de prestari servicii (sau de consultanta????? care din ele?) ca sa mentina relatiile dintre beneficiar si clientii sai? (adica sa trimita ofertele beneficiarului catre actualii clienti dar si catre potentialii clienti, etc) Poate desfasura aceasta activitate?

Va multumesc frumos.

Multumesc !
Buna ziua,

Cum se poate inchide/radia/scoate din evidenta un SRL ? Care este modalitatea cea mai usoara de a inchide un SRL?

Multumesc.
Am inteles, multumesc frumos.
Buna ziua,

1.Pe cine poate angaja o intreprindere individuala? Poate avea salariati ca la SRL? bineinteles, cu calificare conform COR.
2.Poate angaja contabila, jurist...etc.. exact ca la SRL?

Multumesc.