avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate Sziv

Activitate Sziv

Răspuns la discuția Contract prestari servicii
Multumesc pentru raspunsuri...Inca o intrebare in legatura cu aceasta tema: angajatul poate elibera facturi, de a prelua comanda, etc. in numele firmei din Ungaria ca si angajat al firmei din Romania?
Răspuns la discuția Contract prestari servicii
Ne-am gandit sa angajam persoana cu contract de munca la firma din Romania, iar intre firma din tara si cea straina sa incheiem un contract de prestari servicii, valoarea acestuia fiind echivalent cu salariul celui angajat.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare:
Se poate angaja o persoana la o firma din Romania pentru vanzarea de piese auto cumparate de la o firma din strainatate avand la baza un contract de prestari servicii intre cele doua firme, iar valoarea contractului fiind salariul angajatului.
Practic, persoana nu se angajeaza la firma din strainatate pentru vanzarea pieselor firmei respective, ci se angajeaza la firma romana, iar firma din Romania factureaza firmei straine valoarea salariului persoanei in fiecare luna pe baza contractului
Va multumesc anticipat!
Buna ziua!
In speta, daca sunt doua firme apartinand unui grup de firme din strainatate una cu sediul in Romania, alta in strainatate, firma din Romania (firma de transporturi) are dreptul de a presta activitati de intermediere forta de munca pentru firma din strainatate? Firma din Romania avand contract cu o firma de recrutare, iar firma din Romania poate factura mai departe firmei straine aceasta prestatie pe baza unui contract de prestari servicii daca in activitatea firmei este inclusa si aceasta activitate secundara de selectie si plasare forta de munca?

Va multumesc anticipat!

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare:
In cazul in care o firma de transport rutier transporta bauturi alcoolice, iar in timpul transportului are loc un accident sau se pierde marfa (ex. se fura), transportatorul este obligat sa despagubeasca expeditorul si cu plata accizelor ce se plataeste dupa bauturile alcoolice?
Respectiv transportatorul in afara de scrisoarea de trasura ce fel de document trebuie sa posede cand transporta marfuri accizabile (in cazul acesta bauturi alcoolice)?
Va multumesc pt. raspuns!
Va multumesc mult pentru raspunsul pompt!
Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare:
Daca un angajat trimite o cerere, respectiv o procura intocmita in fata notarului prin care solicita angajatorului ca drepturile banesti ale acestuia sa fie virate in contul bancar al mamei, angajatorul este obligat sa se conformeze cererii? Poate fi tras la raspundere angajatorul de catre autoritati?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Ungaria
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare:
La calculul pensiei in Romania se iau in considerare contributiile efectuate in strainatate? Daca da, in ce mod si care este legea care reglementeaza acesta?
Va multumesc pentru raspuns!
Răspuns la discuția CV in dosarul personal
Multumesc mult pentru raspunsuri!