avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Activitate oanamustatea

Activitate oanamustatea

Răspuns la discuția termen introducere actiune civila
dl Avocat . in aceasta situatie competenta teritoriala ?am consultat doi avocati si parerile au fost diferite...
Răspuns la discuția termen introducere actiune civila
buna ziua, dumeavoastra spuneti ca X nu poate sa l dea in judecata pe Y ca sa si recupereze o parte din banii dati?
buna ziua, intr un proces penal ce s-a terminat, cu doi inculpati acuzati de savarsirea infractiunii de inselaciune (X si Y), X a platit integral prejudiciul catre partile vatamate, dovedind cu acordurile de mediere in fata instantei.
X poate sa l dea in judecata pe Y pe cale civila pentru recuperarea din prejudiciu si a sumelor cheltuite privind impacarea, deoarece y a beneficiat indirect de o alta incadrare a infractiunii, din faptul ca x a achitat prejudiciul?
In cat timp X poate sa introduca actiune civila de la ramanerea definitiva a hotararii in procesul penal?
Multumesc
buna, dupa ce reglemetari pot obtine sau de unde pot obtine mai multe detalii in ceea ce priveste metodologia cercetariii la fata locului in cazul infractiunilor silvice in ceea ce priveste IT- ul padurilor?
Răspuns la discuția Vanzare-cumparare proprietate
se pot obtine foloase?? Y a dezvoltat o afacere si a obtinut beneficii fara ca x sa aiba pretentii
X si Y stapanesc impreuna un imobil dar fara titlul de proprietate in anul 1980. in 2013 obtin actele de proprietate asupra imobillului. X doreste sa i vanda lui Y cota parte. ce clauze pot fi trecute in contractul de vanzare cumparare in favoarea lui X in conditiile in care Y s a folosit de intreaga proprietate fara obligatii pana in 2013?
Răspuns la discuția Procura cu drept de administrare
Z poate anula procura?
Răspuns la discuția Procura cu drept de administrare
da Y administrator. si in acest caz Z raspunde doar in fata lui X, chiar daca intreprinde fapte de comert cu Y celalalt administrator de SRL. in acest din urma caz Z si Y raspund penal?
buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu o problema si anume, daca X si Y detin o SRL care devine inactiva. X pleaca in strainatate si face o procura cu drept de administrare lui Z pentru a putea pune in activitate SRL ul. Z raspunde penal pentru activitatea intreprinsa de Y si de Z care o are in aceasta perioada de cand este semnata procura de catre notar chiar daca firma este inactiva?
trebuie sa fac o ”cerere fictiva”si nu stiu cum sa o formulez. si motivele care le am ales se regasesc la 271 respectiv 273. Dar aceste incalcari nu sunt adresate mie. si stiu ca ma puteti ajuta :D pentru ca nu am nicio o idee cum ar trebui sa sune o astfel de cerere