avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters56628

Activitate ContSters56628

emy_g a scris:

Am 23 de ani.Tatal meu imi da pensie de intretinere ,pt ca sunt la facultate.Anul trecut m-a chemat in instanta pt a anula pensia pe motiv ca lucrez si pot sa ma intretin singura.Eu intr-adevar lucram dar fara carte de munca.Oricum,am castigat procesul,dar dupa o perioada,tatal meu a trimis un control la locul de munca si au obtinut dovezi cum ca lucrez acolo.Inca nu mi-a intentat proces.
Angajatorul a fost obligat sa-mi faca carte de munca pt ultimii 2 ani,pt ca am lucrat la ei,si sa plateasca toate taxele.Dupa 2 luni de la acest eveniment,mi-am dat demisia.Firma este in criza economica si m-au tot amanat cu ultimul salariu,pana o data cand patroana mi-a spus:"Am primit amenda 8000 de ron din cauza ta,deci nu-ti mai primesti salariul."

Prim comportamentul dv ati cauzat probleme si angajatorului si tatalui.
Mare foame de bani aveti....
Eu consider ca tatal era indreptatit sa va sisteze pensia, atat timp cat aveati si serviciu.
Inteleg faptul ca intretinerea in facultate e costisitoare. Dar acel parinte de ce ar trebui sa fie prejudiciat pe nedrept? Ca poate si pe el il afecteaza criza.

In instanta vreti sa cereti salariile pe ultimii 2 ani? Sau numai ultimele neprimite plus concediile neefectuate? Ati putea avea castig de cauza, dar mie nu mi se pare corect sa incasati si salarii, atat timp cat mai primiti pensie de intretinere.
Rog userii de pe forum sa imi contrazica opinia daca se considera ca nu am dreptate.
Ganditi-va ca tatal ar putea deschide o actiune prin care sa va ceara restituirea pensiei de intretinere pe motiv ca ati fost angajata (foloase necuvenite).
Vecinii mei au instalat cablu TV si cablu internet, de la stalpul aflat in coltul proprietatii mele la casa lor. Peste curtea mea, fara acordul meu.
La stalp pleaca de la 4-4.5 m inaltime, iar la limita unde se apropie de casa lor, cablul nu depaseste inaltimea de 2.3-2.4m fata de nivelul solului curtii mele, aflate la -(minus) 0,3m de nivelul strazii.
Va rog sa imi indicati calea legala de a determina acesti vecini (DE ORIGINE RRROMI) sa isi mute cablurile MACAR mai sus.
Am incercat cu vorba buna si au inceput sa prolifereze injurii ... fara numar....
Am solicitat ajutorul firmelor care au instalat cablurile si..... nu ii intereseaza.
Va rog sa imi indicati baza legala prin care (din cate stiu eu) sunt obligati sa ridice cablul la min. 4m inaltime. Cel putin pe zona de traversare a proprietatii mele, chiar daca "nu exista alta solutie tehnica" de traversare decat peste curtea mea, fara acordul meu.
In speranta ca ati inteles ce vreau sa spun, va multumesc si astept raspunsuri competente.
DAR VA ROG!!! NU DE GENUL: DATI-I IN JUDECATA SAU SIMILARE!!!
Sunt TIGANI, scandalagii de fel, eu roman intre ei, si solutii de genul celei de mai sus nu au sanse.
Sau ar fi trebuit s anumesc intrebarea "legalitatea traversarii proprietatii, fara acord, de catre firmele de cablu"??


La acest LE am observat ca s-a trecut de miezul noptii si..... azi e ziua mea, deci nu am voie de la Bunul Dumnezeu sa ma supar.
Asa ca vom continua discutia atunci cand un om Harazit de Dumnezeu cu Darul Intelepciunii imi va da un raspuns legal si competent.
Va multumesc tuturor. Hristos a Inviat. Maicuta Domnului sa va ocroteasca pe toti.
alcibiade a scris:

Prezentati-va la compartimentul Personal si solicitati explicatii prezentand fisa fiscala si a efectua corectia necesara .

Si daca dati de o persoana ca mine - care acum descopera magariile facute de predecesori - o sa primiti un raspuns foarte clar: "intrebati patronul"
si la CFP si la somaj tehnic, am observat ca in fisa fiscala apare tot 0. Salariu ati primit intreg pa cele doua luni? Ati semnat pentru el?
Stimate domn adrianmarin, in cadrul firmei ma ocup de "devizare" - ca sa zic asa (specialist devizier). Si ma mai ocup de antecalculatii, masuratori, estimari, aprovizionare cu materii prime si materiale pentru santiere (dau comenzi la furnizori si receptionez marfa - ca nu avem nici magazioner - gestionar, nici maistru pentru ca patronul nu vrea cheltuieli de regie inutile).
Printre altele mai fac si pe juristul cu un sfert de norma la firma unui prieten si mai de curand fac si pe inspectorul de resurse umane la firma unde lucrez cu norma intreaga.
Dar, daca procedez cum spuneti dv., sa trimit oamenii la patron/contabil, s-a dus dracului munca mea. Si salariul, si serviciul. Ca muncitorii din constructii sunt invatati - mai nou (de vreo 3-4 ani incoace) sa faca galagie la orice nemultumire. Si fac si reclamatii pe la ITM cand nu le convine cate ceva.
Fisa postului nu o sa mi-o completez de nebun cu indatoriri suplimentare. Si asa, daca ar mai exista normatori si mi s-ar calcula timpul EFECTIV de lucru necesar executiei atributiilor zilnice in cadrul firmei, as depasi lejer 9,5 sau chiar 10 ore de lucru.
As vrea sa impac si capra si varza, dar nu stiu cum. Adica sa rezolv si problema muncitorului care vrea sa i se respecte niste drepturi si vreaun salariu pentru munca depusa, dar sa multumesc si partonul si contabila si ITM-ul si sa nu "incalt" sanctiuni. Cred ca sunt la un pas de blocaj din cauza multimii de probleme ce se ivesc permanent.
Si "discutand" cu dv aici pe forum, mi-a venit o idee: imi iau concediul de anul trecut, ma odihnesc si o iau de la capat cu mintea mai linistita.
Răspuns la discuția absente nemotivate
"cerere de lichidare la zi" adica demisie fara preaviz, nu?
Art. 79. [definiţia legală, procedura şi efectele demisiei]
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Daca nu se indeplinesc conditiile acestea, dupa parerea mea, contractul poate fi dasfacut disciplinar.
"Absent" si "Demisie" se cam bat cap in cap.
La pensie nu il afecteaza decat cu o reducere a stagiului cu 15 zile.
Daca sunt si alte pareri, sunt si eu curios cum poti concedia un "demisionar" care lipseste nemotivat toata perioada, chiar si in preaviz.
Cu intelegerea patronului cred ca ma descurc. O sa ii arunc pastila cu amendarea firmei si inregistrarea ei in cazierul fiscal. E inginer constructor si nu prea pricepe legislatia.
Cu contabila e mai greu. E angajata cu contract de prestare. Intre firma noastra si firma ei de contabilitate. In contract nu se stipuleaza nici un termen pentru indeplinirea formalitatilor contabile. Decat o obligatie a ei de a nu depasi termenul legal de prezentare a documentelor la autoritatile fiscale.
Dar in momentul de fata sunt pus in situatia de a inregistra 2 contracte maine, pentru persoane ce au fost "aduse la munca" ieri. Am comunicat contabilei inca de ieri dimineata si a zis ca e treaba noastra - a firmei - de cand ii angajam, ca mai devreme de luni 29.03 nu poate sa faca REVISAL-ul.
Cum procedez eu acum? Comunicarea intre patron si contabila e foarte dificila, pe fondul restantelor de plata pe februarie si martie, acumulate din motiv de neincasare a facturilor de la beneficiari (bugetari). Contracte incheiate si efectuate anul trecut in baza OUG 655/2009 (parca) in care se spune ca banii vor fi virati anul asta, dupa aprobarea bugetului local.
Dupa ultimele modificari legislative, contractul trebuie inregistrat ANTERIOR inceperii activitatii de catre angajat. Corect?
Ce fac eu ca angajat ce se ocupa de Resurse Umane, cand angajatorul imi aduce o persoana (sau chiar mai multe) care "de azi lucreaza la noi"? Ca nu pot inregistra contractul "ieri". Iar contabila care face si REVISAL-ul spune ca trebuia sa o anunt din timp, ca nu are numai SRL-ul nostru pe cap. Patronul nici nu vrea sa auda de asta. Are contracte cu bugetari si nu vrea angajati "la negru".Beleaua unei eventuale sanctiuni de la ITM pica pe mine.
Daca fac toate inregistrarile si hartiile azi - pentru ca maine sa le duc la ITM (in cazul ideal in care si contabila ar avea timpul necesar sa proceseze datele), risc sa ma trezesc cu reclamatie din partea angajatului nou ca nu si-a primit salariul pe ziua lucrata.
Cum credeti ca ar fi ideal sa procedam in astfel de cazuri?
Mentionez ca sarcina de "Resurse umane" este suplimentara atributiilor mele din fisa postului si se datoreaza faptului ca am facut greseala sa urmez un curs de Inspectori RU (pe timp si cheltuiala proprie), iar persoana care avea atributii in acest sens a fost concediata in septembrie anul trecut, in urma unor "mijmasuri" facute de ea pentru a "reduce cheltuielile cu salariile". Adica a facut cereri de CFP in numele mai multor angajati. Cu acordul "tacit" al patronului. Cu toate ca oamenii erau la lucru. Iar salariile se plateau "din mana".
Nu vreau sa ajung in situatia de a plati din buzunarul meu toanele patronului si nici sa imi asum raspunderea pentru inconstienta unor decizii ale acestuia.
Va multumesc si astept sfaturi si opinii de la dv., cititori ai forumului
Răspuns la discuția Citatie diicot
Onorariul pe care il negociezi cu el. Functie de bunul simt al avocatului acesta (onorariul) poate fi unul care sa acopere reprezentarea sau poate fi unul mic si care apoi se completeaza prin "prestatii succesive" reprezentand "da-mi de benzina" sau "da-mi sa le iau niste flori la dactilografe" sau "vin eu cu taxiul si platesti tu" si multe altele. Ce am citat pana acum sunt din repertoriul unui avocat care l-a avut o matusa de-a mea si care de la 550 lei pe chitanta si contract a "papat" 1300 lei practic. Pentru 3 infatisari intr-o cauza civila. Care se castiga si fara acest avocat.
svaiter a scris:

Nu stiu cit de implicata este politia dar serviciul de inmatriculari auto apartine de citiva ani buni de prefectura si nu de politie.



si au cumva alte uniforne? sau au fost inlocuiti vechii militieni care lucrau la inmatriculari? eu nu am vazut sa se fi intamplat asa. pe unii ii cunosc de vreo 15 ani. inca au fost si avansati, au ajuns sefi de servicii.
si din umilul salariu de militian au masini de 40-50 mii de euro. probabil or fi si rude cu Nastase si le-a lasat matusa Tamara si lor ceva.